BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yaylaya  esas sahiplerinin  bile   ziyarete  edemediği  bir zamanda   bizim  gibi arkadaşların en çok ziyaret  ettiği bir yayla   Karakışla .

 Konya  sınırları içinde   olup ta Antalyalıların  kullandığı  yayla.

Niye  böyle  derseniz   Akdeniz -Antalya   bölgesi   insanı yaylalara karşı   İç Anadolu insandan daha  çok ilgili ve alakalı   olmasından kaynaklanıyor.

Çok  gezen   bilir  misali   Toros dağlarına çıktığım zaman   bunu rahatlıkla  gördüğümü ifade etmek isterim.

İç Anadolu insanı olarak  bizim yaylaya   bakış açımız   ve onların bakış açısı  çok farklı .

Eskiden  belki yaylalar  hayvan otlatmak , odun temin etmek için çıkılan yazlık  havadar  temiz  havası  suyu  ve   teknolojiden uzak zahmetli  bir yaşamın  olduğu bölgeler idi. Şimdilerde  tamam de  olmasa    büyük bir değişim yaşanarak yaylalar tatil mekanları, hafta sonları dinlenme  hava alma mekanları   oldu. 

Eskiden eşekler , katılar ile   saatlerce   yürüyüşten sonra , zor gidilen  yerler şimdilerde   En lüks araçlar ile   kısa  sürede  varılan  yerler oldu.

Eskiden  ön tarafta ocaklığı (şöminesi)  ve  toprak   mesafesinde bir  göz  odadan   yanında  avlusu  olan ,her bahar  çatısının yenilendiği konar göçerlerin  evleri idi.

Şimdilerde    betonarme   ve villa  gibi  çok odalı  yerden yüksek modern  evlerde,  elektrik su   güneş enerjisi  uydu cihazı  olan   evler çoğunlukta... 

Karakışla  yaylası da   yukarıda  saydığım  bu iki özelliği içinde  barından  yapılanmaya sahip  bir doğa  harikası sadece  elektriği yok oda  yakında  getirileceğini tahmin ediyorum.

 Biz  fotoğrafçı ve doğa tutkunları için  en güzel hali ilk baharda  çiğdemler açtığı zaman o zamanki  sanki ekilmiş gibi  her taraf sapsarı çiğdem ile  görenleri büyülen   Karakışla yaylası Seydişehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta.

Yaylanın içinden  geçen   karayolu  olmasına  rağmen Kış aylarında  Doğa tutkunları, araçlarını Konya'yı Antalya'ya bağlayan kara yolunun kenarında bırakarak kar kalınlığı 2 metreyi bulan yaylaya ulaşmak için yaklaşık 3 saatlik zorlu tırmanış  sonrası  varabiliyor.

Kış Aylarında  bu yıl  olduğu gibi fazla  kar yağan  dönemlerde karda kaybolan evler ve çeşmeleri  bulamadığımız oluyor. 

Kış aylarındaki karı, ilkbaharda ve sonbaharda çiğdemleri, çiçekleri   bir cazibe  merkezi olan  Karakışla  yaylasının  her geçen yıl ziyaret ededen  ve etmek isteyenlerin sayısı artıyor.

 Doğa Tutkunları ve fotoğrafçılar  Hafta sonları  bölgeye  gerçekleştirdikleri  gezilerle   hem spor yapıyor  hem de zinde bir yaşamı sürdürmek için bölgeyi çok seviyor.

 Özelikle  kış ve ilk bahar   aylarında  Zorlu hava şartlarına rağmen zorlu bir yürüyüş ve tırmanış gerçekleştirdikten Dağ, doğa ve fotoğraf  tutkunlarına ilerleyen zamanlarda  daha fazla insanın  ilgi  duyacağı    bir güzelliğe  sahip  Karakışla  yaylası.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.