Yusuf ÇAKICI?

HZ.MEVLANA?NIN BUYURDUĞU GİBİ!..

09 Temmuz 2020 03:47

Rahman olan, Rahim olan, Gaffar olan, Settar olun, Afüvv olan Yüce Rabbimizin güzel isimleriyle kalbimin bam teline dokunduklarından dolayı Hz Mevlana’nın buyurduğu gibi konulu yazımızın 2. Bölümüne devam edelim inşallah…

     Mesala HENDEK!!Hendek; o günün kalıntıları olan günümüz bazı müslümanları gibi müşrikler beni kureyza Yahudilerine ‘bizimi dinimiz mi yoksa Muhammed (s.a.v.)’in mi dini hayırlıdır diyerek anlaşarak 10.000 civarında bir orduya ahzab yani hizipler savaşı için bir ayara gelerek,  Efendimiz (s.a.v.)’de İranlı Hz. Selman (r.a.)’ın teklif ettiği hendek çalışmalarını benimsemiş ve adam başına birer arşın olmak üzere onar kişiye taksim edip, 1500 çalışarak 6-15 gün içinde uzunluğu 2525 m. veya 550m eni 9 m.ve derinliği 4,5 m. olan hendek kazım işini tamamlayarak müslümanların 3000 mücahidi ile yaklaşık 20 gün hendeğin etrafında dönüp duran müşriklerden hendeği geçenlerin ise öldürülüp, diğerleri ise kaçarakMedine’yi müdafaaya başlamış ve hendeğin kazıldığı zaman 3 gün yemek yememiş Efendimiz (s.a.v.) bile aç karnına taşlar bağlayıp Cabir b. Abdillah (r.a.) biraz arpa ve bir oğlak pişirip getirerek karınlarını doyuranların hatıralarına ne iduğü belli olmayan kişi, guruplar bu gün ne acı ki, dil uzatarak Müslümanları rencide etmektedirler. Ama Rabbim (c.c.) onlara da fırsat vermeyecektir. Yeter ki müslümanın diyenler şuurlansın, birlik ve beraberliklerini Kur’an ve Sünnete uygun olarak inşa etsinler.

Mesala KUDÜS!!! Kudüs; Yahudilerde, Hıristiyanlarda, Mecusilerde hatta bütün dinlerde olduğu gibi İslam dininde de vahye dayanan ve kutsal sayılan bir şehirdir. Kudüs, İslam'da özel bir yere ve kutsiyete sahip olduğundan dolayı kutsiyetine işaret eder. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'yı Resulullah (s.a.v.)'ın İsra ve miraç mucizesinde Yüce Allah (c.c.) İsra suresinin 1.ayetinde şöyle buyurur, "Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir." Burada dikkat edilirse Mescidi Aksa'dan çevresini mübarek kıldığımızdan kasıt da Kudüs ve Filistin topraklarıdır. Yeryüzünün en faziletli mekânları camiler, camilerin de en faziletlileri Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa'dır. Efendimiz (s.a.v.) “Bu üç camide kılınan namazların diğer camilerde kılınan namazlardan çok daha fazla sevaplı olduğunu İbnu Mace'nin nakletmiş olduğu bir hadisi şerifte “Mescidi Aksa'da kıldığı namaza elli bin kat sevap verilir. Benim camimde kıldığı namaza da elli bin kat sevap verilir. Mescidi Haram'da kıldığı namaza ise yüz bin kat sevap verilir denmektedir” buyurmaktadır. Tefsir âlimlerinden Kasımi, Mescidi Aksâ'nın ismi hakkında şu açıklamayı yapmıştır, Aksa kelimesi en uzak anlamındadır. Mescidi Aksa da Mekke'ye olan uzaklığından dolayı böyle adlandırılmıştır. Hatta Efendimiz (s.a.v.) bir hadislerinde şöyle buyurulur. “Allah, Ariş ile Fırat arasını mübarek bereketli kılmış ve özellikle Filistin'i mukaddes kılmıştır.” Dolayısıyla zalimlerin Filistin’e yaptıkları zulmün karşılığını muhakkak bir gün bulacaklardır ki; Müslümanların bu gibi mukaddesatlarına dil uzan, el uzatanların rabbim (c.c.) dillerini ve ellerini inşallah kesecek ve yok edecektir.

         Mesela EBU CEHİLİN EVİNİN BULUNDUĞU YER!!!  Mekke'de İslam’ın yayılmasını önlemek için uzun yıllar mücadele veren Ebu Cehilin evinin yerinde manidar bir yapı var. Hacca giden kardeşlerimiz bilirler. Efendimiz (s.a.v.)’inBedir şavaşından sonra Ebu Cehil Ümmetimin firavunu diye nitelediği Ebu Cehil asil adı Amr’dır. İslam’ın doğuşundan sonra, yaptığı büyük düşmanlıktan dolayı, ‘cehaletin babası’ anlamına gelen Ebu Cehil künyesini bizzat Hz. Peygamber (s.a.v.)  Efendimiz tarafından Ebul Hakem yerine, kendisine verilmiş, bu sıfat ve künye ile İslam tarihine böyle geçmiştir. Bugün tuvalet olarak kullanılması cahillerin ve zalimlerin dünyadaki akıbetlerini görmek açısından oldukça manidar bir tablo çiziyor.

 

          Mesela TAKSİM MEYDANI!!!         Ama ne acı ki; bu günlerde gerek ülkemizde ve gerekse dünyanın değişik yerlerindepostacı adamların kan kokan, kin kokan, nefret kokan, ayrımcılık kokan yeryüzündeki bazı yer ve yapıları özellikle taksimle; Taksim meydanı, İstanbul’ İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti. Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan şehir, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34. sırada yer alır. Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir. İstanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır. Marmara kıyısı ve İstanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde Türkiye'nin kuzeybatısında kurulmuştur.

Tümü: http://www.turkcebilgi.com/istanbul

da bir meydan, Taksim semti ve meydanı adını, eskiden Galata-Beyoğlu suyunun taksim edildiği, taksim makseminden almıştır. Meydan olmadan önce, eski evlerin sıralandığı dar bir bölge olan semt, genişletildikten sonra bugünkü görünümünü almış ve bugün meydanın ortasındaki Cumhuriyet Anıtı ve çevresi tören yeri olarak kullanılmakta ayrıca kültür, eğlence ve büyük bir alışverişin yanı sıra çok sayıda mağaza, sinema ve tiyatro salonu, sanat atölyeleri, sergi salonları, hatta BAR, DİSKO, kafe,  Saat 05.00`e kadar gece kulüplerinin kapanmadığı yeri müslümanların kutsal saydıkları yerlerle aynı görenlerin hezeyanlarını görmekteyiz. Ve ben müslümanım diyen müslüman kılıklı insanlar kendilerini Hz. Allah (c.c.) ve Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in rahmet ve mağfiretinden uzaklaştıracak şekilde nefislerine uyarak bunlarla kıyaslamalarını basında görünce şu bok böceğinin hikâyesi geldi aklıma ve paylaşmak istedim. Buyurun… Hani anlatılır ya; adamın biri bir gün bahçesinde otururken hayvan dışkısından top yapan bir böceği görmüş, böcek pisliği ayakları ile yuvarlayarak giderken içinden şöyle geçirmiş Ey Allah (c.c.)’ım! Her şeyi çok güzel çok hoş yaratmışsın da, şu böceği sırf pislikle uğraşsın diye mi yarattın? Aradan bir kaç ay geçmiş adam umansız bir hastalığa yakalanmış. Derdine kimseler çare bulamamış. En sonunda bilge bir Doktor ''Bak demiş bazen bahçelerde gezen bir böcek olur ayakları ile pislik yuvarlar işte o yuvarladığı pisliklerden 40 gün boyunca aralıksız yiyeceksin" demiş. Adam 40 gün boyunca o pislikleri yemiş ve iyileşmiş. Aradan yıllar geçmiş aynı adam gemiye binmiş ve denizin ortasında çok büyük fırtınaya yakalanmışlar. Herkes bağırıp, çağırıp, ağlaşırken bu adam bacak bacak üstüne atıp sakince çayını yudumlarken geminin içindekilerden birisi dayanamamış sormuş. "Be hey gafil insan biz kurtulma için dua ederken, bağrışıp çığrışırken sendeki bu rahatlık ne? Adam şöyle cevap vermiş; kurban olduğumun Rabbim! Bir kere işine karıştım bana kırk gün bok yedirdi, ister yüzdürür, ister batırır ben Rabbimin işine karışmam kardeşim! Der... Dolayısıyla kendileri olmazsa bile müslümanların kutsallarıyla uğraşanları, alay edenleri, renk, dil, ırk ayrımcılığı için malzeme edenleri Rabbim (c.c.), bir gün aziz ise rezil ve zelil eder. Bu dünyada olmaz ise ahrette azabı çok, ama çok, çetin olacaktır. Çünkü oradaki yakıt insanlar ve taşlardır bunu da unutmamak lazım…

Kalbinin, gözünün, gönlünün, elinin, ayağının feri sönmüş olan ve müslümanların kutsallarına bir turist gibi kaban ve görenlere karşı, ‘Elif’ gibi KIYAMI, ‘Dal’ gibi RÜKÜSÜ, ‘Mim’ gibi SECDESİ olan biz müslümanlar olarak başta Kâbe’ye ölüm, kan, kin, nefret, ırkıyet, renk ayrımı, dil ayırımından dolayı konuşanlara,1930 Yıllarında Kâbe sizin olsun Çankaya bize yeter, müslümanlar için Kâbe neyse taksimde bizim için aynıdır demekle, Yüce Dinimizin mukaddesatlarına ne kadar düşmanca bir bakışın olduğunu sizler gibi teessüfle duydum ve seyrettim. Ve bulunanlara yazık diyorum ve ekliyorum, ey sağır sultanlar sizler de duyun… Alın temiz bir peçete silin o kirli, kinli ağzınızla, dilinizle Kâbe’ye, Kudüs’e, bu mukaddes beldeleri sevenlere olan gönül düşmanlığınızı… Çünkü Yüce Rabbimiz (c.c.); “Kıyamet günü terazi kurarız. O gün, hiç kimseye zulmedilmez. Herkesin, yaptığı zerre kadar iyilik ve kötülüğü meydana çıkarıp, teraziye koyarız. Herkesin hesabını yapmaya yetişiriz.(Enbiya / 47)

         Üstad Bediuzzeman Hz. On Dördüncü Şuâ’larında buyurduğu gibi; “Şeytanın ve siyasetin şerrinde Allah (c.c.)’a sığınırım.” Bende Âmin. Âmin. Âmin diyorum… Yönünüzü, vicdanınızı belirtmek üzere; görüşünceye dek hoşça kalın dostça kalalım…

 

 

                                                                                                          Yusuf ÇAKICI

                                                                                                        Yalıhüyük KONYA 

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

ÂMİN YA EL-KUDDÜS (C.C.)
05 Nisan 2024 03:47

HOŞ GELDİN AMMA, HOŞ BULACAKMISIN EY ŞEHR-İ RAMAZAN
09 Mart 2024 03:47

DUYUN EY MÜSLÜMANLAR, ADALET VİCDANIN SESİYMİŞ
06 Şubat 2024 03:47

ÜÇ AYLAR VE REGAİB GECESİ
10 Ocak 2024 03:47

SİZİ BİLMEM AMMA BEN İNADINA YILBAŞINI ŞÖYLE KUTLAYACAĞIM
31 Aralık 2023 03:47

YERMÜK’ÜN ŞAHİDİ, GAZZE’NİN ŞEHİDİ
09 Kasım 2023 03:47

DAYAN EY NAZLI AKSA, ÇATMA O MAĞRUR KAŞINI
13 Ekim 2023 03:47

ONSUZ MAHSUN MAZLUM BİR DOĞUMU
26 Eylul 2023 03:47

SİZİ BİLMEM AMMA, BENCE AHLAKSIZLIKTIR
15 Eylul 2023 03:47

‘ÖMÜR’ ve ‘ÖLÜM’
24 Haziran 2023 03:47

KADİR GECESİ KADRİMİZİN YÜCELİĞİNE SEBEP OLSUN
16 Nisan 2023 03:47

ÇANAKKALE VE DÂRÜLİMÂRE ŞUURU
17 Mart 2023 03:47

DEPREM Mİ BİZE GELDİ, BİZMİ DEPREMİ ÇAĞIRDIK
18 Şubat 2023 03:47

ŞEHRULLAH BİZLERİ CENNETE DÜÇAR EYLESİN
23 Ocak 2023 03:47

YA LAĞIM! YA HİRA!
25 Aralık 2022 03:47

AHLAKİ GÜZELLİKLERİN MENBAÎ (S.A.V.)
04 Ekim 2022 03:47

YOKSA ZİNNUREYN LAKABINI ALABİLİRMİYDİ HZ.OSMAN BİN AFFAN (R.A.)
10 Eylul 2022 03:47

ÜÇ ÖLÜ DİRİLİRSE ÜLKE VE VATAN DİRİLİR
04 Ağustos 2022 03:47

SELÂ OKUYANLARIN, BELA OKUYANLARI YENDİĞİ UNUTULMAYAN DESTAN
17 Temmuz 2022 03:47

İBRAHİMİ FEDÂ, İSMAİLİ VEFÂ UDHİYYESİ
06 Temmuz 2022 03:47

GÖNÜL DOSTLARIM VE MOLLA GÜRÂNİ HZ.LERİ
21 Mayıs 2022 03:47

İLAHİ LÜTUF VE İKRAM GECESİ
27 Nisan 2022 03:47

HEDİYELERLE KALP KAPIMIZI ÇALMAKTA OLAN MİSAFİR
01 Nisan 2022 03:47

DAREYN HAYATIMIZ GÜNAHLARDANBERAAT OLSUN
16 Mart 2022 03:47

ÇAY İLE İNSANLARIN GÖNLÜNÜ ISITAN ÖNDER
25 Şubat 2022 03:47

ŞEREFYAB OLDUĞUMUZ REGAİP KANDİLİ
02 Şubat 2022 03:47

SAHİDEN BİZLER OKÇULAR TEPESİNİ TERKETTİK
13 Aralık 2021 03:47

39 YIL HATIRI OLAN ÇAY VE ÇÖP
20 Kasım 2021 03:47

O Kİ, (S.A.V.) ÂLEMLERE RAHMET
18 Ekim 2021 03:47

ADANMIŞ DİN HİZMETKÂRLARI
02 Ekim 2021 03:47

BİZİ HELAK ETME ALLAH’IM
05 Ağustos 2021 03:47

İSMİ ANILINCA CİĞERLERİMİZDEN DUMANLARIN ÇIKTIĞI AKSA VE KUDÜS.
21 Mayıs 2021 03:47

ELVEDA EY EVVELİ RAHMET, ORTASI MAĞFİRET, SONU İSE ATEŞTEN AZAD AYI RAMAZAN
07 Mayıs 2021 03:47

KUR’ANIN DOĞUM AYI RAMAZAN
12 Nisan 2021 03:47

GAYEMİZ TOPRAKTAN GELİP ÇAMURLAŞMADAN GİTMEK OLSUN
16 Aralık 2020 03:47

EFENDİM (S.A.V.)’E ARZUHALİM
29 Ekim 2020 03:47

ADANMIŞ DİN GÖREVLİLERİN GÜNLERİ MUHAMMED (S.A.V.)’İ OLSUN.
01 Ekim 2020 03:47

İBRAHİMİ FEDÂ, İSMAİLİ VEFÂ ŞİÂRI
23 Temmuz 2020 03:47

GELİN BU RAMAZANDA ŞU ‘ÜǒLERİ UYGULAYALIM
09 Temmuz 2020 03:47

BAHAR HAREKETİ DÜNYAYA BAHAR OLSUN
09 Temmuz 2020 03:47

AİLE İÇİMİZDEKİ VATANSA; O ZAMAN KORUMALIYIZ 2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

AİLE İÇİMİZDEKİ VATANSA; O ZAMAN KORUMALAYIZ
09 Temmuz 2020 03:47

ALİMLER NEBİLERİN VARİSLERİDİR
09 Temmuz 2020 03:47

HÜSEYİN DÜŞTÜ ATINDAN SAHRAYI KERBELAYA
09 Temmuz 2020 03:47

EY İNSANLIK
09 Temmuz 2020 03:47

BATAN GEMİYİ SON TERK EDEN KADİRŞİNASLAR
09 Temmuz 2020 03:47

GELDİN AMMA; GİDİYORSUN.
09 Temmuz 2020 03:47

Yusuf ÇAKICI?
09 Temmuz 2020 03:47

YARIN YÜZ YÜZE BAKACAK YÜZÜMÜZ OLSUN!.. 1.
09 Temmuz 2020 03:47

Yarın yüz yüze bakacak yüzümüz olsun!..2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM!
09 Temmuz 2020 03:47

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM! -2-
09 Temmuz 2020 03:47

ÇİZMEDEN DAHA KİRLİ VE KARA İNSANLAR!
09 Temmuz 2020 03:47

ÇİZMEDEN DAHA KARA İNSANLAR!(2.BÖLÜM)
09 Temmuz 2020 03:47

MEDENİYET VE DİYALİZ AYI RAMAZAN
09 Temmuz 2020 03:47

BAYRAM O BAYRAM OLA!
09 Temmuz 2020 03:47

OYUMU HAKDAN YANA KULLANDIM
09 Temmuz 2020 03:47

ÇİZMEDEN DAHA KİRLİ VE KARA İNSANLAR! 3.BÖLÜM)
09 Temmuz 2020 03:47

İBRAHİMİ HATIRA UDHİYYE (KURBAN)
09 Temmuz 2020 03:47

MUHARREM VE AŞURE
09 Temmuz 2020 03:47

GÖKTEKİ YILDIZLARDAN HZ. AMMAR (R.A.) 1.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

GÖKTEKİ YILDIZLARDAN HZ. AMMAR (R.A.) 2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

KULUMUN KULUYLA 2015?E MERHABA ETMEYELİM 1.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

KULUMUN KULUYLA 2015?E MERHABA ETMEYELİM!2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

SANKİ ÖLDÜK!.. KURTULAN MI VAR!
09 Temmuz 2020 03:47

SANKİ ÖLDÜK!.. KURTULAN MI VAR!
09 Temmuz 2020 03:47

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM!
09 Temmuz 2020 03:47

HZ.MEVLANA?NIN BUYURDUĞU GİBİ!..
09 Temmuz 2020 03:47

HAYATIMIZ RABBİMİZE MİRAÇ OLSUN!
09 Temmuz 2020 03:47

BENDE BİR BABAYIM AMMA!
09 Temmuz 2020 03:47

VE ÖLÜRKEN! ASLA!
09 Temmuz 2020 03:47

?İNSAN? LIK ÖLDÜ GALİBA!
09 Temmuz 2020 03:47

?İNSAN? LIK ÖLDÜ GALİBA 2. BÖLÜM!
09 Temmuz 2020 03:47

İNSAN ?LIK? ÖLDÜ GALİBA 3. BÖLÜM!
09 Temmuz 2020 03:47

HEM KİTAPSIZ! HEM DE ŞUURSUZ FERT OLMAYALIM!
09 Temmuz 2020 03:47

HEM KİTAPSIZ! HEM DE ŞUURSUZ FERT OLMAYALIM! 2.BÖLÜM.
09 Temmuz 2020 03:47

YA TUBA AĞACI YA ZAKKUM ÇALISI.
09 Temmuz 2020 03:47

YA TUBA AĞACI YA ZAKKUM ÇALISI 2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

BENİM ANNEM 365 GÜNÜ HATIRLANAN BİR VARLIKTI RAHMETLE YÂD EDİYORUM!
09 Temmuz 2020 03:47

BİR BABA OLARAK YÜREĞİM YAŞLIDIR! YA SİZİN!
09 Temmuz 2020 03:47

BAYRAM O BAYRAM OLA!
09 Temmuz 2020 03:47

İBRAHİMİ YÜRÜYÜŞE NEDEN MÜSAADE EDİLMEDİ ACABA???
09 Temmuz 2020 03:47

DUYUFUR RAHMAN (ALLAH'IN MİSAFİRLERİ)
09 Temmuz 2020 03:47

NE HAYALLERLE NELERİ GÖRDÜM!
09 Temmuz 2020 03:47

NE HAYALLERLE NELERI GÖRDÜM!2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 03:47

BENCE DİN HAYATIN HAYATIDIR
09 Temmuz 2020 03:47

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR
09 Temmuz 2020 03:47

‘MABET’, ‘OKUL’ ve ‘ÇARŞI’ SİZCE NE MANA TAŞIR!
09 Temmuz 2020 03:47

BİR YANLIZLIK ADINA
09 Temmuz 2020 03:47

“SELÂ, EZAN VE MİLLET”
09 Temmuz 2020 03:47

GELİN AĞLANACAK HALİMİZE AĞLAYALIM.
09 Temmuz 2020 03:47

İLK ÖĞRETMENİM HZ.MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.)
09 Temmuz 2020 03:47

SAPANLA, KINALI KUZULARIN KORUDUĞU KUDÜS!
09 Temmuz 2020 03:47

YEMEZLER EY SAHTE VATAN SEVİCİLERİ
09 Temmuz 2020 03:47

KİM KİMDEN SORULACAK
09 Temmuz 2020 03:47

ORUÇ BİZİ TUTSUN
09 Temmuz 2020 03:47

KİM KİMDEN SORULACAK
09 Temmuz 2020 03:47

İSLAM AÇIK BÜFEDİR AL ALDIĞIN KADARINI
09 Temmuz 2020 03:47

BU GÜN BENİM DOĞUM GÜNÜMMÜŞ. (1963-2019)
09 Temmuz 2020 03:47

HOŞ GELDİN DİYALİZ AYI RAMAZAN
09 Temmuz 2020 03:47

Tüm Yazılar