Yusuf ÇAKICI?

İSLAM AÇIK BÜFEDİR AL ALDIĞIN KADARINI

09 Temmuz 2020 08:25

Rahman olan, Rahim olan, Settar olan, Ğaffar olan, Ğani olan, Kerim olan, istediği zaman istediğine verme ve alma gücüne sahip olan yüce Allah’ın esmalarıyla bizleri “ İkrabismirabbikellezihalak” “Yaratan rabbinin adıyla oku. İnsanı yapışkan bir hücreden yaratan, emri ile kendisine muhatap edip, namazı ile huzuruna kabul buyuran secde ile kendisine yakınlaştıran dua ile istetip istediğimizi verene binlerce hamtlerselat ve selam gözümün nuru buyurduğu namazı miraçta layık olan ümmetine hediye getiren Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e selat ve selam olsun. Derken, yüce rabbim nefsimizi ve neslimizi kendisine kul, habibine ümmet olarak ameller işlemeyi nasip eylesin.

         Malumunuz olduğu üzere nur içinde yatsınlar atalarımız ne de güzel demişler; dünyanın çivisi çıkmış. Tamam. Peki, sormazlar mı insana dünyanın çivisini kimler çıkardı. Hiiiiç kenara çekilmeyelim dünyanın çivisini maalesef bizler çıkardık?

         Nasıl mı?

         Buyurun…

         Bir yandan İslam’ın azılı düşmanları, bir yandan Müslüman görünümlü mürtetler, öbür yandan ılımlı İslamcılardan, A guruplar. B guruplar. Falan tarikatçılar. Filan tarikatçılardan maalesef dinin içini boşaltanlar…

         Başka; Bazı kadın ve erkeklerden, hem müslüman olduklarını iddia ediyorlar, hem de olmaaaazbiz şeriata karşıyız diyen naracılar.

         O gaz kafalı değiller amma yine de söz gelimi söylenir ya; gaz kafalı insanlar kalkıp da bir sözlüğü,  bir ansiklopediyi o kirli gönülleri gibi olan kirli ellerine alıp ‘ŞERİAT’ kelimesinin manasını açıp okursalar, kör olan gönül ve gözleriyle bakacaklar ki; Şeriatın Kur’an’dan, Sünnetten, İcmâdan çıkarılan hükümlerin tamamına verilenbir isim olduğunu öğreneceklerdir.

         Bakacaklar ki; Namazı emreden hükümlerin Şeriat, oruç, hac ve zekâtı emreden hükümlerinŞeriat, başörtüsünü emreden hükümler Şeriat, haksız yere insan canına kıymama emrini veren hükümler Şeriat, zalimlere, zulmedenlere karşı ‘ELİF’ gibi dimdik durma hükümleri Şeriat, Mazlumlara, gariplere, öksüzlere, yetimlere kol kanat olma hükümleri Şeriat, duvar aynasına değil haaa‘KUR’AN’ aynasına bakma hükümleri Şeriat, insanları aldatmama hükümleri Şeriat, bazı kurusıkı süslümanların, ah ah şu Ayasofya tekrar cami yapılsa diye yanan insanlara Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) “Yeryüzü bana mescit kılındı.”Hadisiyle (((Mescit, namaz kılınan yer demektir. Yani bana Ümmeti İcabeolan tümmüslümanlar yeryüzünün her temiz yerinde namazlarını kılabilirler. Namaz kılmak, secde etmek için illa cami - mabede gitmeye gerek yoktur.)))  insanoğlu olarak aman ha aman namazlarını terk etmesinler (ey namaz kılmayangüruh, namazın semtine uğramayan süslüman ahali emin olun ki sizler o kafayla giderseniz, Roma’daki Sen Piyer katedrali;(((Sen Piyer katedrali…Roma’nın en ünlü meydanı kabul edilen tasarımını Berninin yaptığı, papanın her Çarşamba vaazlarını vererek milyonlarca insanı aynı anda kutsadığı meydan San Pietro(St. Peter)  O meydanda aziz heykeller ve 284 sütunla çevrelenen bu geniş alanın ortasında Mısır’dan Roma’ ya getirilen 25 metrelik bir dikilitaş (obelisk) ve 2 adet çeşme bulunur. Buradaki Obeliks aynı zamanda Güneş saati işlevinde görmektedir. Bu meydan aynı zamanda dünyanın en muhteşem kilisesi olan San Pietro Kilisesi ‘ne ev sahipliği yapmaktadır.)işte bu kilise bile cami yapılsabile yine kurtulamazsınız))) diye mescit müjdesini veren Şeriat,uzun lafın kısası değil ki şeriatı inkar şeriatla alay, inanın insanı dinden çıkacağı hükmünü Rabbimiz (c.c.) bakın Nisa suresinin 140. Ayetinde mealen şöyle buyurmaktadır. “Allah size Kitap (Kur'an)’da Allah'ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, o kâfirlerle oturmayın. Aksi halde siz de onlar gibi olursunuz. Diye hüküm indirdi. Muhakkak ki Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.”Açık açık emrini verdiği hüküm yine şeriat.İnanın ki biz bu kafayla gidersek, Roma’daki Sen Piyer katedrali cami yapılsa bile yine kurtulamayız. Namazsızların sahte kükreyişlerinden.

         Ne gariptir ki; dinsizin, densizin, donsuzun, döğmecinin, hopcunun, popçunun, mürtetlerin biri kuyuya bir taşı atar çıkar, çıkarabilirsen ey okkalı müslümanlar.

         Hele birde sokak salyangozlarının koro halinde naraları, hani Rabbimiz (c.c.) lokman suresinin 19. ayeti kerimesinde buyurulduğu üzere;Yürüyüşünde tabii ol, sesini alçalt, çünkü seslerin en çirkini elbette eşeklerin sesidir.” Bu sesin muhatapları feryatları benim için inanın ki sıfır kadar değersizlerin attıkları o taşları çıkarda çıkarabilirseniz.

         Şu tesettür işini bile birileri ne hale getirdiğini, ne boyalara soktuğunu ve böyle olanların azaplarının ne denli korkunç olduğunu Rabbimiz (c.c.) ayetleriyle şöyle beyan buyurmuşlardır.

         “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafurdur, Rahîmdir.”(Ahzab/59)

         “Mümin kadınlara da şöyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Ziynet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız.”(Nur  /31)

         Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’de şöyle ekliyor,  İbnu Abbas (r.a.) den rivayete göre; “Resulüllah (s.a.v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklerden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.”(Buhari nr:5751, Ebu Davut nr:4098, Ahmet b.Hambel nr:3149, Neseinr. 9161)

         İbnu Abbas (r.a.) dediki, “Ümmetimin son dönemlerinde bir takımadamlar olacaktır. O insanlardan özellikle kadınlar için; “KÂSİYÂTÜN ÂRİYÂTÜN”“Giyinik uryandır, giyinik çıplak olduklarını”, zira bunların cehennem ateşine duçar olacaklarını bizlere beyan etmişlerdir. (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)

         Sahih-i Müslim'de Ebu Hureyre (r.a.) tarafından bir rivayette Peygamberimiz (s.a.v.), “giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler.” (Müslim, Libas.-125.)

         Ebu Hureyre (r.a.) dedi ki: Resulüllah (s.a.v.) şöyle buyurdu. “Ateşlik iki sınıf insanın olduğunu onlardan birisinin de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamayacaklardır.” (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971) İşte böyle nasipsiz bir Şeytanî tesettüre bürünmüş kadınlara o korkunç azapları anlatan yine şeriattır.

         Bu gibi korkunç olan süslümanların akıbetleri için âlimlerimiz, fakihlerimiz, (((Bu görevi yerine getirenleri tenzih eder, ellerinden hürmetle öperim.))) şer’î tesettür ile şeytanî tesettür konusunda ne kadar ciddî ve seviyeli müzakereler, yayınlar, irşatlar yapıyor, bu gün serbestliği ile öğünen bu gibi süslümanlara karşı yaygın ve yoğun ahlaksızlığı önlemek, toplumu ıslah etmek için ne gibi projelerimiz, teşebbüslerimiz, hazırlıklarımız var olması içinde emir veren rabbimiz (c.c.)’nun şeriatıdır. İşte o şeriata karşı olanlara inat biz şeriatçılar olarak; Hakka ve halka ve bilhassa gençliğe ilmihal öğretmek için neler yapıyoruz, bir maç izlemek için mekân ve yerler kiralanıp yer temin edilirken, bizler camilerimizde, evlerimizde kahvehanelerde ne kadar faydalı olabiliyoruz.

  DEVAMINI BİR SONRAKİ BÖLÜMDE İNŞAALLAH.

GÖRÜŞÜNCEYE DENK EVİNİZ GÜL, GÖNLÜNÜZ GÜLŞEN OLSUN.

 Yusuf ÇAKICI

 Yalıhüyük / KONYA

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

ÂMİN YA EL-KUDDÜS (C.C.)
05 Nisan 2024 08:25

HOŞ GELDİN AMMA, HOŞ BULACAKMISIN EY ŞEHR-İ RAMAZAN
09 Mart 2024 08:25

DUYUN EY MÜSLÜMANLAR, ADALET VİCDANIN SESİYMİŞ
06 Şubat 2024 08:25

ÜÇ AYLAR VE REGAİB GECESİ
10 Ocak 2024 08:25

SİZİ BİLMEM AMMA BEN İNADINA YILBAŞINI ŞÖYLE KUTLAYACAĞIM
31 Aralık 2023 08:25

YERMÜK’ÜN ŞAHİDİ, GAZZE’NİN ŞEHİDİ
09 Kasım 2023 08:25

DAYAN EY NAZLI AKSA, ÇATMA O MAĞRUR KAŞINI
13 Ekim 2023 08:25

ONSUZ MAHSUN MAZLUM BİR DOĞUMU
26 Eylul 2023 08:25

SİZİ BİLMEM AMMA, BENCE AHLAKSIZLIKTIR
15 Eylul 2023 08:25

‘ÖMÜR’ ve ‘ÖLÜM’
24 Haziran 2023 08:25

KADİR GECESİ KADRİMİZİN YÜCELİĞİNE SEBEP OLSUN
16 Nisan 2023 08:25

ÇANAKKALE VE DÂRÜLİMÂRE ŞUURU
17 Mart 2023 08:25

DEPREM Mİ BİZE GELDİ, BİZMİ DEPREMİ ÇAĞIRDIK
18 Şubat 2023 08:25

ŞEHRULLAH BİZLERİ CENNETE DÜÇAR EYLESİN
23 Ocak 2023 08:25

YA LAĞIM! YA HİRA!
25 Aralık 2022 08:25

AHLAKİ GÜZELLİKLERİN MENBAÎ (S.A.V.)
04 Ekim 2022 08:25

YOKSA ZİNNUREYN LAKABINI ALABİLİRMİYDİ HZ.OSMAN BİN AFFAN (R.A.)
10 Eylul 2022 08:25

ÜÇ ÖLÜ DİRİLİRSE ÜLKE VE VATAN DİRİLİR
04 Ağustos 2022 08:25

SELÂ OKUYANLARIN, BELA OKUYANLARI YENDİĞİ UNUTULMAYAN DESTAN
17 Temmuz 2022 08:25

İBRAHİMİ FEDÂ, İSMAİLİ VEFÂ UDHİYYESİ
06 Temmuz 2022 08:25

GÖNÜL DOSTLARIM VE MOLLA GÜRÂNİ HZ.LERİ
21 Mayıs 2022 08:25

İLAHİ LÜTUF VE İKRAM GECESİ
27 Nisan 2022 08:25

HEDİYELERLE KALP KAPIMIZI ÇALMAKTA OLAN MİSAFİR
01 Nisan 2022 08:25

DAREYN HAYATIMIZ GÜNAHLARDANBERAAT OLSUN
16 Mart 2022 08:25

ÇAY İLE İNSANLARIN GÖNLÜNÜ ISITAN ÖNDER
25 Şubat 2022 08:25

ŞEREFYAB OLDUĞUMUZ REGAİP KANDİLİ
02 Şubat 2022 08:25

SAHİDEN BİZLER OKÇULAR TEPESİNİ TERKETTİK
13 Aralık 2021 08:25

39 YIL HATIRI OLAN ÇAY VE ÇÖP
20 Kasım 2021 08:25

O Kİ, (S.A.V.) ÂLEMLERE RAHMET
18 Ekim 2021 08:25

ADANMIŞ DİN HİZMETKÂRLARI
02 Ekim 2021 08:25

BİZİ HELAK ETME ALLAH’IM
05 Ağustos 2021 08:25

İSMİ ANILINCA CİĞERLERİMİZDEN DUMANLARIN ÇIKTIĞI AKSA VE KUDÜS.
21 Mayıs 2021 08:25

ELVEDA EY EVVELİ RAHMET, ORTASI MAĞFİRET, SONU İSE ATEŞTEN AZAD AYI RAMAZAN
07 Mayıs 2021 08:25

KUR’ANIN DOĞUM AYI RAMAZAN
12 Nisan 2021 08:25

GAYEMİZ TOPRAKTAN GELİP ÇAMURLAŞMADAN GİTMEK OLSUN
16 Aralık 2020 08:25

EFENDİM (S.A.V.)’E ARZUHALİM
29 Ekim 2020 08:25

ADANMIŞ DİN GÖREVLİLERİN GÜNLERİ MUHAMMED (S.A.V.)’İ OLSUN.
01 Ekim 2020 08:25

İBRAHİMİ FEDÂ, İSMAİLİ VEFÂ ŞİÂRI
23 Temmuz 2020 08:25

GELİN BU RAMAZANDA ŞU ‘ÜǒLERİ UYGULAYALIM
09 Temmuz 2020 08:25

BAHAR HAREKETİ DÜNYAYA BAHAR OLSUN
09 Temmuz 2020 08:25

AİLE İÇİMİZDEKİ VATANSA; O ZAMAN KORUMALIYIZ 2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

AİLE İÇİMİZDEKİ VATANSA; O ZAMAN KORUMALAYIZ
09 Temmuz 2020 08:25

ALİMLER NEBİLERİN VARİSLERİDİR
09 Temmuz 2020 08:25

HÜSEYİN DÜŞTÜ ATINDAN SAHRAYI KERBELAYA
09 Temmuz 2020 08:25

EY İNSANLIK
09 Temmuz 2020 08:25

BATAN GEMİYİ SON TERK EDEN KADİRŞİNASLAR
09 Temmuz 2020 08:25

GELDİN AMMA; GİDİYORSUN.
09 Temmuz 2020 08:25

Yusuf ÇAKICI?
09 Temmuz 2020 08:25

YARIN YÜZ YÜZE BAKACAK YÜZÜMÜZ OLSUN!.. 1.
09 Temmuz 2020 08:25

Yarın yüz yüze bakacak yüzümüz olsun!..2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM!
09 Temmuz 2020 08:25

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM! -2-
09 Temmuz 2020 08:25

ÇİZMEDEN DAHA KİRLİ VE KARA İNSANLAR!
09 Temmuz 2020 08:25

ÇİZMEDEN DAHA KARA İNSANLAR!(2.BÖLÜM)
09 Temmuz 2020 08:25

MEDENİYET VE DİYALİZ AYI RAMAZAN
09 Temmuz 2020 08:25

BAYRAM O BAYRAM OLA!
09 Temmuz 2020 08:25

OYUMU HAKDAN YANA KULLANDIM
09 Temmuz 2020 08:25

ÇİZMEDEN DAHA KİRLİ VE KARA İNSANLAR! 3.BÖLÜM)
09 Temmuz 2020 08:25

İBRAHİMİ HATIRA UDHİYYE (KURBAN)
09 Temmuz 2020 08:25

MUHARREM VE AŞURE
09 Temmuz 2020 08:25

GÖKTEKİ YILDIZLARDAN HZ. AMMAR (R.A.) 1.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

GÖKTEKİ YILDIZLARDAN HZ. AMMAR (R.A.) 2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

KULUMUN KULUYLA 2015?E MERHABA ETMEYELİM 1.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

KULUMUN KULUYLA 2015?E MERHABA ETMEYELİM!2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

SANKİ ÖLDÜK!.. KURTULAN MI VAR!
09 Temmuz 2020 08:25

SANKİ ÖLDÜK!.. KURTULAN MI VAR!
09 Temmuz 2020 08:25

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM!
09 Temmuz 2020 08:25

HZ.MEVLANA?NIN BUYURDUĞU GİBİ!..
09 Temmuz 2020 08:25

HAYATIMIZ RABBİMİZE MİRAÇ OLSUN!
09 Temmuz 2020 08:25

HZ.MEVLANA?NIN BUYURDUĞU GİBİ!..
09 Temmuz 2020 08:25

BENDE BİR BABAYIM AMMA!
09 Temmuz 2020 08:25

VE ÖLÜRKEN! ASLA!
09 Temmuz 2020 08:25

?İNSAN? LIK ÖLDÜ GALİBA!
09 Temmuz 2020 08:25

?İNSAN? LIK ÖLDÜ GALİBA 2. BÖLÜM!
09 Temmuz 2020 08:25

İNSAN ?LIK? ÖLDÜ GALİBA 3. BÖLÜM!
09 Temmuz 2020 08:25

HEM KİTAPSIZ! HEM DE ŞUURSUZ FERT OLMAYALIM!
09 Temmuz 2020 08:25

HEM KİTAPSIZ! HEM DE ŞUURSUZ FERT OLMAYALIM! 2.BÖLÜM.
09 Temmuz 2020 08:25

YA TUBA AĞACI YA ZAKKUM ÇALISI.
09 Temmuz 2020 08:25

YA TUBA AĞACI YA ZAKKUM ÇALISI 2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

BENİM ANNEM 365 GÜNÜ HATIRLANAN BİR VARLIKTI RAHMETLE YÂD EDİYORUM!
09 Temmuz 2020 08:25

BİR BABA OLARAK YÜREĞİM YAŞLIDIR! YA SİZİN!
09 Temmuz 2020 08:25

BAYRAM O BAYRAM OLA!
09 Temmuz 2020 08:25

İBRAHİMİ YÜRÜYÜŞE NEDEN MÜSAADE EDİLMEDİ ACABA???
09 Temmuz 2020 08:25

DUYUFUR RAHMAN (ALLAH'IN MİSAFİRLERİ)
09 Temmuz 2020 08:25

NE HAYALLERLE NELERİ GÖRDÜM!
09 Temmuz 2020 08:25

NE HAYALLERLE NELERI GÖRDÜM!2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 08:25

BENCE DİN HAYATIN HAYATIDIR
09 Temmuz 2020 08:25

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR
09 Temmuz 2020 08:25

‘MABET’, ‘OKUL’ ve ‘ÇARŞI’ SİZCE NE MANA TAŞIR!
09 Temmuz 2020 08:25

BİR YANLIZLIK ADINA
09 Temmuz 2020 08:25

“SELÂ, EZAN VE MİLLET”
09 Temmuz 2020 08:25

GELİN AĞLANACAK HALİMİZE AĞLAYALIM.
09 Temmuz 2020 08:25

İLK ÖĞRETMENİM HZ.MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.)
09 Temmuz 2020 08:25

SAPANLA, KINALI KUZULARIN KORUDUĞU KUDÜS!
09 Temmuz 2020 08:25

YEMEZLER EY SAHTE VATAN SEVİCİLERİ
09 Temmuz 2020 08:25

KİM KİMDEN SORULACAK
09 Temmuz 2020 08:25

ORUÇ BİZİ TUTSUN
09 Temmuz 2020 08:25

KİM KİMDEN SORULACAK
09 Temmuz 2020 08:25

BU GÜN BENİM DOĞUM GÜNÜMMÜŞ. (1963-2019)
09 Temmuz 2020 08:25

HOŞ GELDİN DİYALİZ AYI RAMAZAN
09 Temmuz 2020 08:25

Tüm Yazılar