Yusuf ÇAKICI?

“SELÂ, EZAN VE MİLLET”

09 Temmuz 2020 05:36

Rahman olan, Rahim olan, Settar olan, Ğaffar olan, Ğani olan, Kerim olan, istediği zaman istediğine verme ve alma gücüne sahip olan yüce Allah’ın esmalarıyla, bizleri yoktan var eden, varlığından haberdar eden, rızık veren, şekil veren, takvaca kimilerini kimilerinden üstün kılan yüce Rabbimiz (c.c.)’e binlerce hamdler gözümün nuru buyurduğu namazı miraçta layık olan ümmetine hediye getiren Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e salat ve selam olsun. Derken, yüce rabbim nefsimizi ve neslimizi kendisine kul, habibine ümmet olarak ameller işlemeyi nasip eylesin. Niyazından sonra geçmiş kurban bayramının tüm dünyada huzur ve mutluluğa vesile olsun diyeceğim ama Vallahi diyemiyorum. Çünkü hepinizce de malumdur ya; İslam coğrafyasındaki müslümanlar ama sadece müslümanlar hep hüzün ve gözyaşları içinde geçirdiler. Rabbimden niyazım dünyadaki tüm kâfirleri Ebu cehilleri, Firavunları, Hamanları, Nemrutları ve onları sevenleri yok ettiği gibi tüm kâfirleride yok etsin. Yok, etsinde müslümanlar birazcık da olsa Mehmet Lütfi Efendinin dediği gibi; “Can bula cananını bayram o bayram ola. Kul bula sultanının bayram o bayram ola.” Gerçek manada müslümanlar bir bayram etsinler diye amma yine olmadı. Olmadı. Olmadı. Ya Rab gönder ebabillerini getirsinler siccinlerinye onları yok etsinler. İnşallah…

            Yüce Rabbimiz (c.c.) Enfal suresinin 30. Ayeti Kerimesinde mealen “Hatırla ki, kâfirler seni tutup bağlamaları veya öldürmeleri yahut seni yurdundan çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar sana tuzak kurarlarken Allah da onlara tuzak kuruyordu. Çünkü Allah tuzak kuranların en iyisidir.” Buyurarak biz müslümanlara bir ümit, bir teselli kaynağı oluyor. Ya rabbi zulmeden kâfir toplulukların tümünü yerle bir eyle… ÂMİN! ÂMİN! ÂMİN!

         Maalesef ülkem için çeşitli zaman ve mekânlarda tuzak kurmak isteyen o azgın, zalim insanların ülkemizdeki uzantıları, mürtedler, Vatan hainleri, kâfir dostları Allah,  Peygamber düşmanları olan ne acı ki; kanlı ve menfur 15 Temmuz darbecilerinin hesap edemedikleri üç şey vardı: Selâ, ezan ve millet. Unutmayınız ki; üçü de dini bir vecibedir haaaa.

         O gecede şehitlerin önünde Al Bayrağımız ve Vatansever evlatlarımız selam durarak baki hayata uğurlarken, o vatan hainleri ise sadece ve sadece donları kalacak şekilde soyunmuş ve milletçe olmayan yüzlerinin yanı sıra bedenlerine de tükürüp lanetlendiler. Ve lanetlenmektedirler…

         O Vatan hainleri, Allah, Peygamber düşmanları olan darbeciler bu üç ulvî değeri bilemediklerinden veya manasını kavrayamayanlar ezan, selâ ve millete karşı olanlar  “Allahü Ekber Allahü Ekber. Eşhedû en lâ ilâhe illallah. Eşhedû enne Muhammeden Resulullah…” sedasının cihada çağırısı olduğunu bilselerdi, bu necip millete silah çekebilirler miydi? Yıllardır hep karşı oldular, hep alay ettiler. Hatta yetmedi silah zoruyla “Tanrı uludur. Şüphesiz bilirim, bildiririm. Tanrı'dan başka yoktur tapacak. Şüphesiz bilirim, bildiririm. Tanrı'nın elçisidir Muhammed. Haydin namaza, haydin felaha.” diye camilerden okumayan imanlı, irfanlı İmam ve Müezzinlerimizi savcılığa sevk edenlere inat ezanı asli şekliyle okumasına sebep olan Merhum Menderes’i idama götürenler hala ezan, selâ ve millete karşılar. Farz namazlar için okunan Ezan 622 yılında Bilal-i Habeşi tarafından sabah namazında okundu. İşte bu asil milletin bu inancını, cihat çağrısını bilselerdi bu girişimde bulunmaz ve millete silah çekmezlerdi. Bu ülkemde vatansever milletin olduğunu unutup tanklarla, bombalarla, kurşunlarla utanmaz arlanmaz Yahudi ve Hristiyan âşıkları hanslar milleti ezerek, şehit ederek böyle bir hain, namert darbe girişimine kalkıştılar.

         Selâ ve ezan okunan yerin müslümanların vatanı olacağını, dolayısıyla orada yaşayanlar için selâ ve ezanın yedi kat göklerin ve yerin davudi bir nağmesini taşıyan, insanları câmiye, birliğe beraberliğe, kardeşliğe dâvet eden, çağrıya, nidaya iman edenlerin var olduklarını unutup darbe girişimine kalkıştılar.

         Aynı birinci cihan harbindeki o ezan ve selaların canlı ruhu 15 Temmuz arşın semalarında yükselen selâlarıyla konu ülkemse gerisi teferruattır diyerek vatan müdafaasına koşan kadın erkek- genç yaşlı, küçük-büyük, açık kapalı o hain darbecilerden çağımızın yezitleri olan abi ve abla kod adlarıyla yaşayan ölü kalplilerin Furkan Suresi 44.Ayeti Kerimesinde; “Yoksa sen onlardan çoğunun (senin ulaştırdığın mesajı) dinlediklerini ve akıllarını kullandıklarını mı sanıyorsun? Hayır, hayır, koyun sürüsü gibidir onlar: doğru yoldan hiç mi hiç haberleri yok!” Buyurduğu insan kılıklara inat aziz bir nefer olarak bizler 15 Temmuz gecesi darülislâm olan ülkemize kasteden Allah ve Resulü aşkına meydanlara ve cihada çağırır gibi,  hatta İsrafil (a.s.)’ın sura üfürdüğü bir dâvetti olarak idrak eden selâ ve ezanı duyduğunda Merhum Akif’in dediği gibi, “…Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal…” bu güzelim ülkemin semalarında inledi.

         O muhteşem mana içeren Selâ ve Ezanın uhrevî davet ve musikisiyle 1400 yıldır günde beş vakit imanla ibadete koşar gibi meydanlara, sokaklara koşan bu ülkemin bütün müslümanları Çanakkale’de, İstiklâl Harbi’nde olduğu gibi 15 Temmuz’da da Vatan millet diyerek tanklara karşı nasıl bir durum sergilediğini Mehmet Âkif’in söyleyişiyle “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım!..” şuuruyla  “BenimDEVLETİME hangi çılgın darbe yapacakmış, şaşarım” nidalarıyla darbecileri hezimete uğratanları yine  milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şehitlerine atfen “Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor tevhidi; Bedri’n Arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.” o şehitlerin, bedirdeki şehitler kadar değerli, kıymetli, cesaretli olduklarını ifade ederken, üzülerek ifade etmek isterim ki; çağımızın yezitleri olan, hainleri, hansları 1 dolara inançlarını, ruhlarını, olmayan yüzlerini, asker kılıklı üniformalarını satan, zinayı tavsiye eden assasin yani haşhaşi İsrail başbakan Netanyahunun kardeşi olan vatanını satan fetenyahu yani Devletimizce fetö terör örgütü elabaşı  olarak dava açılan ve destekçileri olan şereften, namustan, izzet ve iffetten yoksun Yahudi ve Hristiyan âşıkları, denize dökülen yunan tohumlarından peydah olan yine Yunanistana, Almanya’ya kaçıp hans olanlar dinden imandan yoksun şarlatan bölge imamı dedikleri o hainler yezit tarafından kerbelada şehit edilen peygamber torunu Hz.Hüseyin’le beraber şehit olan sahabe efendilerimiz kadar cesaretli olan şehit ve ailelerinin 1400 yıldır göklerde yıldızlar, ay güneş selâ ve ezanı dinliyor ve “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.” Semalarda bir musikiyle dalgalandığını unuttular. Hatta silah tutan ellerinin tutmaz olduğu, Şehitlerimizi Al Bayrağa sarılarak tüm devlet millet ayakta selam durarak uğurlarken, ne acı ki, o hain darbeciler ise, arkaları açık keçi gibi üstündeki elbiseleri çıkartıp çıplak bir şekilde vücutlarını tükürürcesine elleri arkadan kelepçeyle milletin önünden geçip tüm dünyaya rezil olduklarını unuttular. “Ya Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı?” Diyerekgecenin sabahına açılan şafakla beraber o hainler yer ile yeksan olacaklarını semaya açılan elleri unuttular. İblisce plânlarının tarumar olduğunu anladılar. Hani Yüce Rabbimiz (c.c.)  Enfal 30. Ayeti kerimesinde  “Hatırla ki, kâfirler seni tutup bağlamaları veya öldürmeleri yahut seni (yurdundan) çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar (sana) tuzak kurarlarken Allah da (onlara) tuzak kuruyordu. Çünkü Allah tuzak kuranların en iyisidir.” Eli silah tutan ellerinin tutmaz olduğu ve iblisce plânlarının tarumar olduğunu anlayan ey Vatan, Bayrak, Millet, selâ, ezan’ın kadir ve kıymetini bilmeyen ey gâfil darbeciler o kapkara yüzünüzle nasıl bu ülkemin Al Bayrağına, necip milletinin yüzüne bakacaksınız. Çünkü gören gözünüz kör, işiten kulağınız sağır. Olmayan vicdanınız taş olmuş taş.

 

                                                                                                               Yusuf ÇAKICI

                                                                                                            Yalıhüyük / KONYA

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

ÂMİN YA EL-KUDDÜS (C.C.)
05 Nisan 2024 05:36

HOŞ GELDİN AMMA, HOŞ BULACAKMISIN EY ŞEHR-İ RAMAZAN
09 Mart 2024 05:36

DUYUN EY MÜSLÜMANLAR, ADALET VİCDANIN SESİYMİŞ
06 Şubat 2024 05:36

ÜÇ AYLAR VE REGAİB GECESİ
10 Ocak 2024 05:36

SİZİ BİLMEM AMMA BEN İNADINA YILBAŞINI ŞÖYLE KUTLAYACAĞIM
31 Aralık 2023 05:36

YERMÜK’ÜN ŞAHİDİ, GAZZE’NİN ŞEHİDİ
09 Kasım 2023 05:36

DAYAN EY NAZLI AKSA, ÇATMA O MAĞRUR KAŞINI
13 Ekim 2023 05:36

ONSUZ MAHSUN MAZLUM BİR DOĞUMU
26 Eylul 2023 05:36

SİZİ BİLMEM AMMA, BENCE AHLAKSIZLIKTIR
15 Eylul 2023 05:36

‘ÖMÜR’ ve ‘ÖLÜM’
24 Haziran 2023 05:36

KADİR GECESİ KADRİMİZİN YÜCELİĞİNE SEBEP OLSUN
16 Nisan 2023 05:36

ÇANAKKALE VE DÂRÜLİMÂRE ŞUURU
17 Mart 2023 05:36

DEPREM Mİ BİZE GELDİ, BİZMİ DEPREMİ ÇAĞIRDIK
18 Şubat 2023 05:36

ŞEHRULLAH BİZLERİ CENNETE DÜÇAR EYLESİN
23 Ocak 2023 05:36

YA LAĞIM! YA HİRA!
25 Aralık 2022 05:36

AHLAKİ GÜZELLİKLERİN MENBAÎ (S.A.V.)
04 Ekim 2022 05:36

YOKSA ZİNNUREYN LAKABINI ALABİLİRMİYDİ HZ.OSMAN BİN AFFAN (R.A.)
10 Eylul 2022 05:36

ÜÇ ÖLÜ DİRİLİRSE ÜLKE VE VATAN DİRİLİR
04 Ağustos 2022 05:36

SELÂ OKUYANLARIN, BELA OKUYANLARI YENDİĞİ UNUTULMAYAN DESTAN
17 Temmuz 2022 05:36

İBRAHİMİ FEDÂ, İSMAİLİ VEFÂ UDHİYYESİ
06 Temmuz 2022 05:36

GÖNÜL DOSTLARIM VE MOLLA GÜRÂNİ HZ.LERİ
21 Mayıs 2022 05:36

İLAHİ LÜTUF VE İKRAM GECESİ
27 Nisan 2022 05:36

HEDİYELERLE KALP KAPIMIZI ÇALMAKTA OLAN MİSAFİR
01 Nisan 2022 05:36

DAREYN HAYATIMIZ GÜNAHLARDANBERAAT OLSUN
16 Mart 2022 05:36

ÇAY İLE İNSANLARIN GÖNLÜNÜ ISITAN ÖNDER
25 Şubat 2022 05:36

ŞEREFYAB OLDUĞUMUZ REGAİP KANDİLİ
02 Şubat 2022 05:36

SAHİDEN BİZLER OKÇULAR TEPESİNİ TERKETTİK
13 Aralık 2021 05:36

39 YIL HATIRI OLAN ÇAY VE ÇÖP
20 Kasım 2021 05:36

O Kİ, (S.A.V.) ÂLEMLERE RAHMET
18 Ekim 2021 05:36

ADANMIŞ DİN HİZMETKÂRLARI
02 Ekim 2021 05:36

BİZİ HELAK ETME ALLAH’IM
05 Ağustos 2021 05:36

İSMİ ANILINCA CİĞERLERİMİZDEN DUMANLARIN ÇIKTIĞI AKSA VE KUDÜS.
21 Mayıs 2021 05:36

ELVEDA EY EVVELİ RAHMET, ORTASI MAĞFİRET, SONU İSE ATEŞTEN AZAD AYI RAMAZAN
07 Mayıs 2021 05:36

KUR’ANIN DOĞUM AYI RAMAZAN
12 Nisan 2021 05:36

GAYEMİZ TOPRAKTAN GELİP ÇAMURLAŞMADAN GİTMEK OLSUN
16 Aralık 2020 05:36

EFENDİM (S.A.V.)’E ARZUHALİM
29 Ekim 2020 05:36

ADANMIŞ DİN GÖREVLİLERİN GÜNLERİ MUHAMMED (S.A.V.)’İ OLSUN.
01 Ekim 2020 05:36

İBRAHİMİ FEDÂ, İSMAİLİ VEFÂ ŞİÂRI
23 Temmuz 2020 05:36

GELİN BU RAMAZANDA ŞU ‘ÜǒLERİ UYGULAYALIM
09 Temmuz 2020 05:36

BAHAR HAREKETİ DÜNYAYA BAHAR OLSUN
09 Temmuz 2020 05:36

AİLE İÇİMİZDEKİ VATANSA; O ZAMAN KORUMALIYIZ 2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

AİLE İÇİMİZDEKİ VATANSA; O ZAMAN KORUMALAYIZ
09 Temmuz 2020 05:36

ALİMLER NEBİLERİN VARİSLERİDİR
09 Temmuz 2020 05:36

HÜSEYİN DÜŞTÜ ATINDAN SAHRAYI KERBELAYA
09 Temmuz 2020 05:36

EY İNSANLIK
09 Temmuz 2020 05:36

BATAN GEMİYİ SON TERK EDEN KADİRŞİNASLAR
09 Temmuz 2020 05:36

GELDİN AMMA; GİDİYORSUN.
09 Temmuz 2020 05:36

Yusuf ÇAKICI?
09 Temmuz 2020 05:36

YARIN YÜZ YÜZE BAKACAK YÜZÜMÜZ OLSUN!.. 1.
09 Temmuz 2020 05:36

Yarın yüz yüze bakacak yüzümüz olsun!..2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM!
09 Temmuz 2020 05:36

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM! -2-
09 Temmuz 2020 05:36

ÇİZMEDEN DAHA KİRLİ VE KARA İNSANLAR!
09 Temmuz 2020 05:36

ÇİZMEDEN DAHA KARA İNSANLAR!(2.BÖLÜM)
09 Temmuz 2020 05:36

MEDENİYET VE DİYALİZ AYI RAMAZAN
09 Temmuz 2020 05:36

BAYRAM O BAYRAM OLA!
09 Temmuz 2020 05:36

OYUMU HAKDAN YANA KULLANDIM
09 Temmuz 2020 05:36

ÇİZMEDEN DAHA KİRLİ VE KARA İNSANLAR! 3.BÖLÜM)
09 Temmuz 2020 05:36

İBRAHİMİ HATIRA UDHİYYE (KURBAN)
09 Temmuz 2020 05:36

MUHARREM VE AŞURE
09 Temmuz 2020 05:36

GÖKTEKİ YILDIZLARDAN HZ. AMMAR (R.A.) 1.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

GÖKTEKİ YILDIZLARDAN HZ. AMMAR (R.A.) 2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

KULUMUN KULUYLA 2015?E MERHABA ETMEYELİM 1.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

KULUMUN KULUYLA 2015?E MERHABA ETMEYELİM!2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

SANKİ ÖLDÜK!.. KURTULAN MI VAR!
09 Temmuz 2020 05:36

SANKİ ÖLDÜK!.. KURTULAN MI VAR!
09 Temmuz 2020 05:36

EFENDİM (S.A.V.)?E ARZUHALİM!
09 Temmuz 2020 05:36

HZ.MEVLANA?NIN BUYURDUĞU GİBİ!..
09 Temmuz 2020 05:36

HAYATIMIZ RABBİMİZE MİRAÇ OLSUN!
09 Temmuz 2020 05:36

HZ.MEVLANA?NIN BUYURDUĞU GİBİ!..
09 Temmuz 2020 05:36

BENDE BİR BABAYIM AMMA!
09 Temmuz 2020 05:36

VE ÖLÜRKEN! ASLA!
09 Temmuz 2020 05:36

?İNSAN? LIK ÖLDÜ GALİBA!
09 Temmuz 2020 05:36

?İNSAN? LIK ÖLDÜ GALİBA 2. BÖLÜM!
09 Temmuz 2020 05:36

İNSAN ?LIK? ÖLDÜ GALİBA 3. BÖLÜM!
09 Temmuz 2020 05:36

HEM KİTAPSIZ! HEM DE ŞUURSUZ FERT OLMAYALIM!
09 Temmuz 2020 05:36

HEM KİTAPSIZ! HEM DE ŞUURSUZ FERT OLMAYALIM! 2.BÖLÜM.
09 Temmuz 2020 05:36

YA TUBA AĞACI YA ZAKKUM ÇALISI.
09 Temmuz 2020 05:36

YA TUBA AĞACI YA ZAKKUM ÇALISI 2. BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

BENİM ANNEM 365 GÜNÜ HATIRLANAN BİR VARLIKTI RAHMETLE YÂD EDİYORUM!
09 Temmuz 2020 05:36

BİR BABA OLARAK YÜREĞİM YAŞLIDIR! YA SİZİN!
09 Temmuz 2020 05:36

BAYRAM O BAYRAM OLA!
09 Temmuz 2020 05:36

İBRAHİMİ YÜRÜYÜŞE NEDEN MÜSAADE EDİLMEDİ ACABA???
09 Temmuz 2020 05:36

DUYUFUR RAHMAN (ALLAH'IN MİSAFİRLERİ)
09 Temmuz 2020 05:36

NE HAYALLERLE NELERİ GÖRDÜM!
09 Temmuz 2020 05:36

NE HAYALLERLE NELERI GÖRDÜM!2.BÖLÜM
09 Temmuz 2020 05:36

BENCE DİN HAYATIN HAYATIDIR
09 Temmuz 2020 05:36

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR
09 Temmuz 2020 05:36

‘MABET’, ‘OKUL’ ve ‘ÇARŞI’ SİZCE NE MANA TAŞIR!
09 Temmuz 2020 05:36

BİR YANLIZLIK ADINA
09 Temmuz 2020 05:36

GELİN AĞLANACAK HALİMİZE AĞLAYALIM.
09 Temmuz 2020 05:36

İLK ÖĞRETMENİM HZ.MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.)
09 Temmuz 2020 05:36

SAPANLA, KINALI KUZULARIN KORUDUĞU KUDÜS!
09 Temmuz 2020 05:36

YEMEZLER EY SAHTE VATAN SEVİCİLERİ
09 Temmuz 2020 05:36

KİM KİMDEN SORULACAK
09 Temmuz 2020 05:36

ORUÇ BİZİ TUTSUN
09 Temmuz 2020 05:36

KİM KİMDEN SORULACAK
09 Temmuz 2020 05:36

İSLAM AÇIK BÜFEDİR AL ALDIĞIN KADARINI
09 Temmuz 2020 05:36

BU GÜN BENİM DOĞUM GÜNÜMMÜŞ. (1963-2019)
09 Temmuz 2020 05:36

HOŞ GELDİN DİYALİZ AYI RAMAZAN
09 Temmuz 2020 05:36

Tüm Yazılar