İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 2009 yılı Özürlü Personel alımı sınavı için seçilen Konya Meram Lisesinin engelliler açısından doğru bir seçim olmadığına, bu aymazlığa, eksik ferasete ?SAYIN VALİM? başlıklı yazımda işaret etmiştim.
Esas amaç; ?ölen öldü kalan sağlar bizimdir.? Felsefesinden hareketle tekrarının önüne geçmeye vesile olabilmek, okullarımıza, kamu kurumlarında ve diğer alanlarda özürlüler için yapılan rampaların göstermelik olduğunu hatırlatmak ve yaşanan zorluklara dem vurmaktı?
Kelam makama ulaştı ve?
Serzeniş makamındaki makalemin yayımlandığı günün akşamı Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan?dan aldığım bir telefon, gönül tellerime adeta mızrap oldu?
Doğrusu böyle bir şey beklemiyordum?
Ülke ve yerel gündemin yoğunluğunun içerisinde bu engelli serzenişin cevapsız kalacağı kanaatini taşıyordum? Yanılmışım?
?Sorumlusu olduğumuz alanlarda maalesef her şeyi en doğru şekli ile yapamadığımız zamanlar oluyor. Özürlüler için sınav yapacaksınız ama sınav yapılacak yapının özürlüler için uygun olup olmadığına dikkat etmeyeceksiniz. Bu bir yanlıştır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına ve kendi adıma engelli kardeşlerimden özür diliyorum. Sorun kendimizi başkalarının yerine koymamamızdan kaynaklanmaktadır.? Diyerek gönlümün iki alt telini akort etti Sayın Valim?
?Önemli olan valilik makamında olmak değil kâmil insan olabilmektir. Konuyu Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşeceğim. İlgili olacağım. Bundan emin olun.? Sözleriyle de alt tellerin üst tellere olan ahengini bozuk düzen akorduyla sağladı?
Tevazu denen kayıp kavram bu sanırım?
Mutlu oldum? Heyecan duydum?
Makam hırsının, tepeden bakmaların, maddi kaygıların ve yaratana olan sevginin dışındaki bencil, yapay sevgilerini ilahlaştırılarak fasit dairelerde kurdukları dünyalarını paylaşmaktan imtina eden tarz sahiplerinin günbegün arttığı günümüzde, ricalin vilayet büyüğüyle müşerref olmak, samimi duyguları paylaşmak çok hoş?
Sayın Valim?
Duyarlılığınız, yaklaşım biçiminiz, hassasiyetinizden ötürü, başta Seydişehir?deki kardeşlerim olmak üzere tüm engelliler adına sonsuz teşekkür ediyorum?
Umarım, bu diyalog görev süreniz boyunca imkânlarınız nispetinde engelli kardeşlerimin hayatını kolaylaştıracak projelere vesile olur?
Umarım, Kamu kurumları, alışveriş merkezleri ve hatta okullar engelliler için ?gitmesek de, kalmasak da, o yer bizim yerimizdir? türküsünü söyletmez? Umarım, bundan böyle çatı eğimli rampalar yaparak engellilere hakaret edilmez? Umarım, tek kapılı buzdolabı ebadındaki konut asansörleri tekerlekli sandalye girebilecek ebatlarda tesis edilir? Umarım, yanlışa vesile sorumsuzların korkusu olursunuz?
Seydişehir diliyle? ?Hepecek galın sağlıcağıla? Sevgili Valim?
İlçe merkezi köy ve kasabalarımızda bulunan tüm engellilerin evine gitmeyi hedefleyen Değerli Kaymakamımız Kemal İnan beyin eşi Dr. Sedef İnan hanımı Seydişehir Ümit Çocukları derneğine verdiği destekten ve katkılarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum?
