26 Nisan 2026, Pazar
15:51
23.07.2025
Manşet Altı Reklam

Seydişehir son beş yılda üç kaymakam değiştirerek bu konuda belki de kırılması güç bir rekora imza attı.

            Oysa Seydişehir? de bir Kaymakamın görev süresi asgari beş yıl. Tabi bu olağanüstü durumlar ve Kaymakamın kendi isteği dışında.

            Son üç kaymakamın geliş ve gidiş tarihlerine bir göz atalım.

            Mehmet Ali Yıldırım 01.10.2004 tarihinde göreve başladı 17.10.2006 tarihinde görevinden ayrıldı.

            Necdet Türker 18.10.2006 tarihinde göreve başladı 27.06.2008 tarihinde talihsiz bir şekilde görevinden ayılmak zorunda kaldı, Eskişehir Tepebaşı Kaymakamı oldu.

            Kemal İnan 29.08.2008 tarihinde göreve başladı 05.08.2010 tarihinde görevinden yine talihsiz bir şekilde ayrıldı.

            Sekiz yıldır milletvekili olan Harun Tüfekçi, Kaymakam olarak Mehmet Ali Yıldırımı yetersiz buluyorum dediğini Yıldırım duyunca görev süresi iki yılı dolar dolmaz tayinini istedi. Yıldırım Ümraniye gibi 50 ilden daha büyük bir ilçeyi 5 yıldır başarı ile yönetiyor.

            Yerine gelen Necdet Türker, bence Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ile talihsiz bir olay yaşadı.  Kaymakam Türker? de artık ben bu ilçede çalışamam dedi tayin istedi Eskişehir merkez ilçe Tepebaşı Kaymakamlığına atandı.

            Türker burada koordinatör Kaymakamlık görevi yapıyor ve Vali? den sonra ikinci adam olarak inanılmaz yetkilerle başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

           

TÜFEKÇİ ÜÇ TAYİNİNDE İÇİNDE

            Milletvekili olmasını Seydişehir ve Türkiye adına büyük bir talihsizlik olarak değerlendirdiğim Tüfekçi, bu üç tayinin de içinde.

            Mehmet Ali Yıldırım yetersiz dedi. Necdet Türker Belediye Başkanı Halıcı ile tartışınca, Halıcıya ben bunun tayinini çıkartacağım dedi, arkasında Ankara? da Türker ile yemekte bir araya geldi, yanındayım dedi.

            Türker kendi isteği ile gidince de onu ben gönderdim dedi.

            Kemal İnan? a gelince gönderilme nedenleri artı herkes tarafında biliniyor. Ankara? da İç İşleri yetkilileri ile yemekte bir araya gelen zatı muhterem,  Kaymakamı İnan?ı ?Vatandaşları Tİ ye alıyor, yani dalga geçiyor, PROJE üretemiyor, Kemal Madenoğlu gibi bir Müsteşarımız var ondan faydalanamıyor? diyerek alınmasını istiyor.

            Zatı muhtereme Seydişehir? de ?Kaymakamı neden görevden aldırdınız? diye sorulunca, ?benim haberim yok? cevabını veriyor.

            Oysa evet ?ben bu kaymakamı beğenmedim, beraber çalışamadık Seydişehir? e faydası yok? onun için aldırdım dese daha fazla puan toplardı.

            Bakın Kaymakam İnan kısa sürede neler yaptı, ?Oğlakçı, Yaylacık, Çatmakaya köylerinin kanalizasyon çalışmaları, Tepecik köyüne 30 dönümlük cevizlik,  Köylerde Okul öncesi eğitimde öğrenci sayısı 281 artırılmış 5 yeni sınıf açılmış. Irmaklı, Gölyüzü ve Susuz köy yolları Kaymakamlıkça asfaltlanmış,  8?9 tane köyümüzde ise yollar parke taşı ile kaplanmaya başlanmış, Kuğulu parkın yaz kampları için uygun hale getirilmesi için PROJE başlatılmış? bütün bunlar ise Özel İdare ve Merkezi idarenin yatırımları dışında yürütülmüş.? Yani vekilin haberi bile yok.

             

SEYDİŞEHİR İNAN İÇİN AYAKLANDI

            Bu gelişmeler üzerine Seydişehir Kaymakam İnan? a destek için ayaklandı. Binlerce imza toplandı, basın açıklaması yapıldı.

            Tabi bunlar İnan? ın geri dönmesi için hiçbir fayda sağlamayacak.

            İnan? a destek için Basın açıklaması yapanların içinde bakın kimler var,

            AK partinin eski ilçe başkanı Yusuf Balcı, Eski Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Sürer, Mustafa Akman, Mehmet Dumlupınar, Fahri Kubilay, Ali Gül, Gönülbağı Derneği Başkanı Bilal Değirmenci, Gevrekli Sulama Birliği Başkanı Hasan Çalı, Gazeteci Yazar Ali Erkan Kavaklı, muhtarlar ile vatandaşlar.

            Burada bulunanların çoğu AK partili, Tüfekçi de AK partili. Burada bir çelişki var. AK Parti Seydişehir? de artık gerçek sahiplerine verilmeli değil mi?

            Çünkü Milletvekili Tüfekçi Seydişehir? de gezerken esnaflar onu görünce işyerlerinden kaçar hale geldi.

            Niçin mi?

            Sadece yüzünü görmemek için.

           

Not: AK Parti İl teşkilatı bu durumu tespit etmek istiyorsa, müfettişlerini göndererek

         Esnafımıza ve halkımızla sorması yeter.

           

           

 

ICERIK_ARASI Reklam Alanı
Etiketler: #yazilar
SOL1 Reklam Alanı

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

Mobil Üst Reklam
ALT1 Reklam Alanı