Seydişehir belediyesi kurduğu iftar çadırı ve Ramazan etkinlikleri ile halkı Belediye önünde bir araya getirdi, organize ettiği programlarla vatandaşları memnun etti.
Geleneksel hale gelen iftar çadırı yine çok yoğun ilgi gördü. Günde 1.300 kişiye sıcak yemek ikram edildi. İftar çadırına gelemeyecek kadar yaşlı, hasta ve kimsesiz olan 250 vatandaşın evlerine de yemekleri bizzat belediye görevlileri tarafından götürülmesi ayrıca bir memnuniyet yarattı.
Bu arada Belediye başkanı zaman zaman iftarını çadırda açarak vatandaşları yalnız bırakmadı, güzel ve duygusal anların yaşanmasına sebep oldu, onlara hitap etti. Başkan;
?Başta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız olmak üzere, yolcu, iftara yetişemeyen veya varlıklı olup da iftarını çadırda açmak isteyen vatandaşlarımıza Ramazan ayı boyunca 1100 kişilik yemek ikram ediyoruz. Verilen yemeğin masrafını hayırsever vatandaşlarımız karşılıyor.
Aynı zamanda yaşlı ve hasta olup iftar çadırına gelemeyen 250 vatandaşımızın evine iftar ve sahur yemeklerini ulaştırıyoruz.
Bunun yanı sıra Değirmenci ve Stat mahallelerindeki vatandaşlarımıza da 250 kişilik toplu yemek dağıtımı yapıyoruz. Hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım? diyerek nezaketini ve alçak gönüllüğünü gösterdi.
İftar çadırında genelde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız iftarını açarken, birçok varlıklı vatandaşımız eşleri ve çocukları ile gelerek orucunu açtı, böylece iftar çadırı varlıklı insanlarımız ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi yaparak bir başka önemli işlevi daha yerine getirdi.
İftar çadırında verilen yemeğin tamamını hayırsever vatandaşlarımızın karşılaması güzelliklerden diğeriydi. Buradan hayırsever vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum.
RAMAZAN ETKİNLEKİLERİ
Etkinlikler Ramazan Akşamlarında Seydişehir? lilere unutulmaz saatler yaşattı Belediye yaptığı organizasyonlarla toplumun her kesimine hitap etti, gönülleri almayı başardı.
Bu çerçevede; ilk etkinlik Ramazan?ın birinci günü Teravih Namazının sonrasında Mehteran Konseri ile başladı. İlk Cuma Akşamı Seyit Harun İlâhi Grubu?nun verdiği Konser ve Semazen gösterileri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi
Daha sonra sırası ile İzmir Efsane Sahnesi oyuncuları tarafından sergilenen Hacivat Karagöz, Orta Oyunu, Şiir Dinletisi, İllüzyonist Şov özellikle çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi. İlâhi sanatçısı Yasin Konevi konser verdi.
Sevilen sanatçı Şefika Çopur yine müzik ziyafeti sundu. İzmir Kültür Sahnesi tarafından sahnelenen ?Koca Seyit Onbaşı? adlı oyun duygusal anlar yaşattı.
Virgül Tiyatrosu?nun ?Konakta Cümbüş Var? adlı oyunu tiyatro severlerle buluştu.
Seydişehir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı. Belediye tarafından düzenlenen fener alayına binlerce Seydişehir? li katıldı. Taşınan meşalelerle aydınlanan fener alayında katılımcılar açılan dev Türk Bayrağı ile marşlar söyleyerek yürüdü. Belediye Sarayına ulaşan Fener alayını havai fişek gösterisi karşıladı.
Sonrasında Seydişehir Musiki Derneği verdiği konserle büyük beğeni topladı.
Ve Sami Çelik, sanat yaşantısında adeta tırnakları ile kazıyarak bu noktaya gelen sanatçı, belediye önünde binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.
Seydişehir Ramazan ayını, hem yardımda hem de etkinliklerle dolu dolu memnun yaşadı.
Başta belediye başkanı olmak üzere, yardımsever vatandaşlarımıza ve etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.


