10 Nisan 2026, Cuma
11:38
UST1 Reklam Alanı
MANSET_ALTI Reklam Alanı

Reisim, bundan önceki makalemde, Halk Partisinin iktidarı döneminde dinini, imanını ve tarihini öğrenmek veya bilgisini tazelemek için iki Müslüman bir araya gelse, bir polis veya jandarma baskınıyla adamlar derdest edilip karakollara götürülürdü. Bu günde aynı durum söz konusudur, biz dinimizi tarihimizi öğrenmek için bir araya geldiğimiz zaman fetöcüdür diye şikâyet edilirsek mahkemelerde süründürürler diye korkuyorlar.
Millet dinini tarihini öğrenmez cahil kalırsa, şunun bunun arkasından sürüklenmesi kolay olur. 15 Temmuzcuların arkasında ki gücün istediği de bu değil mi? Düşünmek lazım bahsi geçen ortam kimin işine yarıyor?
Geçmişini bilmeyen insanımızın geleceğine güvenle bakılabilir mi? İnsanımız devletimizin kurumları tarafından eğitilmez eskiden olduğu gibi yine günün eline bırakılırsa, yeni fetöcüler çıkarak bir 15 Temmuz daha yapmazlar mı? Böyle bir durumun olmayacağını kim garanti eder? Bu sebepten insanımız eğer günün eline bırakılırsa devletimizin başında bulunanların başını ağrıtacak daha başka hadiseler olmaz mı? Bu duruma acilen bir çözüm getirilmesi lazımdır şeklinde yazmış ve bir de örnek vermiştim.
Bu yazımda da mevcut durumu ortadan kaldırmak için bir çözüm önereceğim:
Diyanet işleri başkanlığı bir genelge hazırlayarak il ve ilçe Müftülüklerine gönderirse, onlarda kendilerine bağlı bütün imamları o genelge doğrultusunda vazifelendirerek, en az haftada bir gün halkı toplayıp dini milli ve tarihi bilgilendirme toplantısı yapılacaktır talimatı verişe, bu yanlış gidişin önü alınmış olur.  Diyanet işleri başkanlığının yapacağı böyle bir talimatla İmamlarda bağlı bulundukları polise veya jandarmaya biz bugün falan adreste şu iş için toplantı düzenliyoruz diyerek sorumluları bilgilendirirlerse sorun çözülmüş olur. Ben mesleğimin gereği bir çözüm öneresi sundum, başka çözüm önerileri de olabilir.

ICERIK_ARASI Reklam Alanı
Etiketler: #yazilar
SOL1 Reklam Alanı

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

MOBIL_UST Reklam Alanı
ALT1 Reklam Alanı