BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İnsanoğlunun neslinin devamı ve doğasının gereği olarak evlilik yaparak yuva kurma ihtiyacını hisseder.Hemen hemen her toplum ve inançlarda ailenin kutsallığı ve emniyeti belirtilerek buna vurgu yapılır.

            Dinimizde ve yüce kitabımızda bu konuda muhtelif ayetler mevcuttur.Peygamberimizin de evliliği teşvik eden müstesna hadisi şerifleri bulunmaktadır.  Evlilik konusunda teşvik vetembih yapılarak evlilik ön plana çıkarılmıştır çünküevlilik: İnsanın hem bedeni bir ihtiyacı hem de manevi gereksinimi tamamlaması için beklenen ve istenen ortamın zeminidir zira evlilik ilenefsani arzularını ve gayelerini idealize ederek hayırlı ve mutlu nesillerin yetişmesine de vesile olur.Bu denli toplumsal faydaya ve olmazsa olmazı olan evlilik ve neticesinde doğacak olan aile kavramının, tüm otoritelerce korunup kollanmasından teşvik edilmesinden de daha doğal bir şey olamayacağı açıktır.

   Diğer tarafta bu denli insanın hayatında ve idamesi önemli ve gerekli olan evlilik müessesesinin teminindeki zorluklar da almış başını gidiyor. Bugünün şartlarında bununla baş edilmesi neredeyse imkânsız hale ne yazık ki geldi.Tabiki bu durum kendiliğinden de bu hâle gelmedi biz hep beraber kız tarafı oğlan tarafı diye diye bu durumu bu noktaya getirdik.

  Nasıl mı?Oğlumuz için el kapısına giderken peynir gibi doğranmayı peşinen kabul etmedik mi?  Kapımıza gelen oğlan tarafını da bu defa kaşar peyniri gibi görmedik mi?Ne yazık ki gördük ve ettik.Hâlbuki bilmeliyiz ki birlikte bugün ısrarla isteyip aldığımız birçok eşya malzeme ve giysilerin henüz kullanılmadan modasının geçecek olacağını, belki de damat ya da gelinin bunlarıbeğenmeyeceklerini öylesine almış olduklarını da hiç ama hiç aldırış etmedik.

   Ayrıca tam hazır bir ev kurarak yeni gençlere sunmakla nerede geliyor; gençler bazı şeyleri kazanarak kendilerinin almalarını onların hem kıymetlerini bilmeleri hem de kazanç ve sahip olma duygularının gelişmesine katkı sunacaklarını da unutmamamız gerekir.

Biz toplum olarakhelaleçıkan yol üzerindeki engelleri kaldırmamız ve bunları kolay kılmamız gerekirken: Helale ulaşım noktasında zorluklar yaratarak gençlerimizin bir yerde önünü kapamış oluyoruz.Günümüzde helale ulaşmak ne kadar zorsa harama ulaşmak o kadar kolay olmuş bu ne yaman çelişki, her geçen gün daha da büyüyerek açılarak ne yazık ki devam etmektedir.

Peki, bunun sonucunda ne olacaktır, bunun sonucunda da sağlıksız bir toplum tehdit altında olan bir aile yapısı ve geleceğe kararlı ve istikrarlı bakmayan gençlerimiz ve toplumumuz olacaktır. Neticesini de toplum olarak birey olarak hep beraber şüphesiz kaybedeceğiz

İşte bütün bu olumsuzlukların olmaması için gerek oğlumuzu evlendirmek içinel kapısına giderken gerek el kapımıza gelirken: Vicdanlı mantıklı akıllı davranmamız günün şartları ekonomik koşulları göz önünde bulundurmamız, birbirimizi zora sokmadan asgari müştereklerde buluşarak yuvanın sağlıklı ve mutlukurulmasına katkı vermemiz gerekmektedir.

Borç yüküyle kurulan bir evlilik geleceğinin ekonominin tehdidi altında olduğunu da unutmamak gerekir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.