banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Asrın felaketini yaşadık ve acılarını da hissetmeye devam ediyoruz. Enkaz kaldırma işlemi ile hasar tespit işlemi tüm hızıyla sürüyor. Deprem bölgesinde yaşayan insanlar şaşkın ve çaresiz bekleyişleri ise hala devam ediyor.

Bu bölgede insanların bir bölümü zaten yerlerini yurtlarını terk ederek başka illerdeki akrabalarına sığındı veya devletin yerleştirmesi sonucu şimdilik bulundukları yerde beklemedeler.  Tabiki bu bekleme nereye kadar sürecek.  Okul çağında evladı olanların eğitim sorunu, iş güç sorunu ve en önemlisi de gelecek kaygıları tavan yapmış durumda.

Yetkililerin açıklamaları can güvenliğine yönelik ağırlıklı olarak, ağır hasarlı evlere girmeyin şeklinde olsa da;İnsanların can güvenliğinden sonra da mal akıllarına doğal olarak geliyor mal da canın yongası boşuna denmemiş. Bu noktada yetkililer bir ay geçti deprem üzerinde,  hâlâ tespiti bitiremediler ve Malatya’da ağır hasarlar hariç diğerleri için yeniden tespit yapılacağı en yetkili ağızdanduyuruldu.

     Yapılan tespitlere bakıldığında zaten bu değerlendirmelerin yerinde olmadığı görülüyordu, az hasarlı görünen evlere girilemeyecek kadar hasar oluşmuş,ağır hasarlı görünenlerin camları bile kırılmamış binaya ağır hasar verilmişti. şimdi askıya çıkarılan bu ağır hasarları için itiraz olursa bakılacak yoksa kesinleşmiş olarak kaderini bekleyecek.

Bir ay geçti ne yapacaksanız yapın bir an önce ağır hasarlı olanı olmayanı netleştirin,  ayrıca zarar telafisi nasıl olacak depremde yıkılan evlerin yerine ev hangi şartlarda koşulda verilecek. Birden fazla evi yıkılmış olanların durumu ne olacak net bir açıklama ne yazık ki henüz yapılmış değilbekliyoruz.

 Bekliyoruz devletimizdehemde umuyoruz bunca toplanan yardımlar neticesinde depremzedelerin tümünü kaybettiği binaların telafisini.Birden fazla konutu olanlarda netice olarak bu konularda  birilerinin konut sorunu çözümü için vardı birnevi emlak stokunu teşkil ediyordu.

Biz inanıyoruz ki devletimiz taahhüt ettiği gibi yıkılan binalarımızın yerine yenisini yaparak bunca toplanan yardımların sorumluluğu ile bitirip bire bir hak sahiplerine borçlanmadan verecektir.

    Aksini düşünmek bile istemiyoruz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147