BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

    İnsanın kalbi acıyorsa eli yazmaya varamaz ya. Bir köşeye çekilip sessizce durmak ister. İşte bu yazı bu halin yansımasıdır.

6 Şubat Pazartesi…

Yaşadığım günlerin en acı vericisiydi.

Bilimsel açıklaması 7 nokta bilmem ne ama yüreğimizdeki acısı 77 bin kat daha şiddetli.

Hatay, Maraş, Osmaniye, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman.

10 il. Acısını hisseden 81 il. Bir gün öncesi ve bir gün sonrasını değiştiren apansız bir sarsıntı.

Telefonlara sarıldık. Acaba iyiler mi? Ne durumdalar diye sorduk?  İyi bir haberdi beklediğimiz.

Oğlunu, kızını kurtarıp yanına getirmiş bir babanın buruk bir mutluluğunu gördük. Benimkiler burada ya enkazın altında bekleyenler çıkanlar veya çıkarılamayanlar.

İnsan sağlığına şahit olduğu ve iyiliğine şahadet ettiği bir kardeşinin enkaz altına kaldığını duyarsa ne olur? Ben çeyrek asırlık ömrümde üç evladımı toprağa gömdüm. Ne yazık ki birinin cenazesinde saf tutabildim. Nasıl mı bilirdim. Elbette iyi bilirdim Murad’ım. Mekanın cennet olsun.

En son Cuma günü rast geldiğim bir hocam vardı. Tevafuk bu ya.  Aynı mekânlarda bulunuyor insan. İlim öğreten hafız-ı Kur’an bir kimseydi.  Kursunu ve talebesini özlüyordu belli. Şu anda akıbeti ne bilmiyorum.

Üzerine basa basa söylüyorum. Gün birlik olma günüdür. Fırka, parti günü değildir. Her şeyden evvel DEVLET ve MİLLET demeliyiz. Devletimiz var oldukça milletimiz birlik oldukça önümüze yollar açılır elbet. DEVLETİMİZ ve MİLLETİMİZ var olsun.

Kaymakamımız, Belediye başkanımız ve STK’larımız zor günümüzde dört bir yana koşturuyorlar. Allah hepsinden razı olsun. İlçemde yani Seydişehir’de iki talebemizi özellikle yazmak isterim. Furkan Çetin ve Baran Temel. Dört günlük süreçte yardım kamyonlarını yüklemek için canla başla çalıştılar. Allah razı olsun.

Son olarak, Rabbim vefat eden kardeşlerimize rahmetiyle muamele eylesin.  Bizlere de onların geride bıraktıkları emanete sahip çıkabilme gücü versin. Bu zor günlerde taş atanın adı anılmaz ama taş üstüne taş koyanların adı milletimizin gönlünden silinmez. Rabbim bizlere depremzede kardeşlerimize gerçekten kardeş olmayı nasip etsin. Selam ve dua ile

Mustafa AK

Seydişehir AİHL Tarih öğretmeni

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.