BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

   

Artık hafızamıza kazınan ve asla unutmayacağımız bir zaman dilimi daha oldu. 6 Şubat 2023 da yaşanan pazarcık merkez üslü, 10 ilimizi bin kilometre çapındaki  yaklaşık, 15 milyona yakın insanımızı etkileyen bu devası deprem.   Bu deprem yıktı, yaktı ezdi geçti bizleri

            Millet olarak hepimizin yüreği yanıyor televizyonlarda sosyal medyada seyrettikçe afetin çapı ve boyutu insanı ürkütüyor. Adete şehirlerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz mahallelerimiz yok olmuş haritada silinmiş, viran olmuş. Acı üzerine acılar feryadi figanlar göklere yükseliyor. Acılar içinde yaşlı gözlerle bekleyişler hala sürüyor. İnsanlar depremin üzerinde bunca zaman geçmesine rağmen yıkılmamış evlerine girip en temel ihtiyaçlarını bile almaya korkuyorlar  çünkü hala artcı sarsıntılar devam ediyor.

             Ne acılar yaşandı,  yaşanmaya da devam ediyor. Deprem bölgesinde uzakta olmana rağmen ablamı kaybederek can kaybını, evlerimizin ağır hasarlı olması ile de mal kaybını bizzat yaşayarak bu ateşi en şiddetli ve yürekten hissedip yaşadım ve yaşayanlardan biriyim.

               Acımız çok büyük tarifi yok gibi, memleketim. Malatya’da  kim ile konuşsak görüşsek ağlayarak bizde mülteci olduk, Suriyeli olduk diyor yarınlar  için tam bir karamsarlık içerisindeler. Lakin ağızlarında Allah milletimizden razı olsun sözleri dökülüyor. Evleri yıkılmamış olanlarda da hayır kalmadığını bunların altında yaşanamayacaklarını söylüyorlar zaten medyada da gösteriliyor,  durum bu.

              Vefat edenler bizleri açılara boğarken  kendileri ise şehitlik mertebesine ulaştı. Kimisinin de  benim çiğarperam ablam gibi gidişi muhteşem oldu. Tam bizim aile genlerimize uygun olarak oruç ağızla komşusuna yardım için,  çocuğu kurtarmak için hasarlı eve gidip ikinci depreme oradan yakalanıp çocuğun üzerine abanarak kendini feda ederek çocuğun kurulmasına vesile olması bizim için muhteşem bir gurur olmuştur.  

      Deprem sadece yöre halkını değil şüphesiz hepimizi vurdu, hemde yürekte vurdu. Tek teselli kaynağımız bu aziz ve cenap milletimizdir. Milletimizin duruşu ve yarayı sahiplenmesi ve  tüm imkanlarının seferber etmesinin izah ve tarifine harfler yeterli gelmiyor inanın. Hele de ferdi olmaktan gurur duyduğum. Tokat insanın düşünce ve yaklaşımını anlatmaya köşem yetmez. Onların fedakarlıklarını ayrı bir yazımda inşallah anlatmaya çalışacağım.

 

      Sonuç olarak yandı yüreğimiz canımız ve malımız gitti. Millet olarak kaybımızın müthiş olsa da gam yeme karaları bağlama Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Malatyam arkanda bu yüce devletin ile tarifi imkanız ebedi yaşayacak dünyada eşi benzeri bulunmayan bu elleri öpülesi milletin var, sen kalbini ferah ümitlerini canlı tut gözlerindeki yaşlarını ne olur sil....

     

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.