banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yazar Şener Öktem’in romanı “Aristo Nineme Niye Kıydın” Çıra Basın çatısı altında, Bengisu Yayınları aracılığıyla Temmuz 2021’de okurla buluştu. “His, Ölüm, İkilem ve Kader” bölümlerinden oluşan eser 176 sayfadan oluşuyor.

Her bölüm başında yer alan mısralar içerikteki duyguyu yansıtıyor. Roman başlarda okuyucuyu kendine çekmekte zorlansa da biraz sabredince sizi içeri alıyor. “Özellikle son haftalarda Aristo sol kulağına bir şeyler fısıldarken, ninesi de sağ kulağına nefes verirdi.” Bence romanın genelinde var olan sorgulanın özeti bu cümleyle verilmiş. Aristo, Batı ve felsefeyi temsil ederken; nine Doğu’yu, Anadolu’yu, geleneksel İslami karşılıyor. Felsefe bölümü öğrencisi olan kahramanımızın içinde bulunduğu sorgulama ve çıkmazlar, 80 ve 90 yılların muhafazakâr üniversite gençliğinin içinde yaşadığı ve itiraf edemediği bazı meselelere gönderme yapıyor. Gençliğini bu çıkmaz sokaklarda yormuş bir Müslümanın 2020’li yıllarda tüm biriktirdiklerini ve sorularını okuyucuya kusması olarak görüyorum. Kader romanda sadece bir bölüm ismi olmakla kalmıyor. Geleneksel İslam'ın temsilcisi olan Nine, sorgulayan yeni nesil üniversiteli muhafazakâr gençliğe göre daha mutlu ve mutmaindir.

Eline, emeğine, yüreğine sağlık Şener Öktem. Bir dönemin yansıması olarak gördüğüm romanınız için tebrik ederim.  Saygılarımla...

(“Cenazesi abdestsiz kaldırılmış, gömülü bir hazinedir ruhu. Nedametsiz günahlar taşır, ateşe daha çok yaklaşan karşı kıyıda oynayan çocuklar.Bihaber, atalarından miras kalan demir çubuklar taşır. Utançtır, kırk yıllık yaraya panzehir. Sivilceli kentlilerin duvağında ekmek, göğermiş çocuğa elma şekeridir.”)

"Aristo, Nineme Niye Kıydın" Sf. 81

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147