Seydişehir-Konya yolu 23. ile 30. kilometreler arasında bulunan kısım bilindiği üzere kazaların en yoğun meydana geldiği bölge.
Okuyucularım yolun bu kısmı ile ilgili kaleme aldığım onlarca yazıyı hatırlar, bu sebeple geçmişte kaleme aldığım yazılarımdan bahsetmeyeceğim.
Geçen hafta içinde Konya Milletvekili Harun Tüfekçi bir açıklama yaptı. Tüfekçi; ?Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar olumlu sonuç vermiş olup, yıllardır gündemde olan ve adı ölüm virajları olarak adlandırılan Seydişehir-Konya yolunun 23-
İhaleye çıkılması için gereken % 10 bedelin üzerinde 250 Bin YTL Genel Müdürlükçe Bölge Müdürlüğüne gönderilmiştir.
2008 yılı içerisinde ilgili yol kesiminin sanat yapısı, toprak işleri ve alt yapısı yapılacak olup yıl içinde ek ödenekle, mevsim şartları el verirse asfaltının da yapılması amaçlanmaktadır.
?Kamuoyunun önemle üzerinde durduğu ve can kayıplarının sıkça yaşandığı bu yol kesimin, duble yol olarak yapılacak olması çok büyük önem arz etmektedir. Umarım bu yolda üzücü kazalar meydana gelmez. Tüm halkımıza hayırlı olsun. İlerideki hedefimiz Konya-Seydişehir yolunun duble yol olarak hizmet vermesidir.? Açıklamasını yaptı.
Yolun mevcut konumuna göre bu gelişme iyi ancak yeterli değil, zira kazalar Seydişehir-Konya yolunun genellikle 23. ile 30. kilometreler arasında meydana geliyor. Sizin anlayacağınız tehlike arz eden 8 kilometrelik yolun 3 kilometresinde düzenleme yapılacak.
Oysa Karayolları Bölge müdürlüğü geçen yıl yaptığı açıklamada, 23. ile 30. kilometreler arasında yolda hata bulunduğunu kabul etmiş, mevcut yolun yapılacağı açıklamasını yapmış, bende sizlerle bu gelişmeyi 18.06.2007 tarihinde:
?Vali Aydın ölüm yolları olarak bilinen bölgelerde alınması gereken önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi için Karayollarına talimat vereceğini ve konuyu takip edeceğini söyledi.? Sözleri ile sizlerle paylaşmıştım.
Ancak bu konuyu Milletvekili Tüfekçi de ısrarla takip etti. Sürekli olarak Karayollarını aradı ve konunun hassasiyetini dile getirdi.
Burada önemli olan 23. ile 25. kilometrelerin ıslahı değil, asıl önemlisi Konya Seydişehir-Antalya yolunun duble yol olarak yapılması.
Bilindiği gibi Konya-Seydişehir-Antalya yolunun ilk duble kısmı Mortaş varyantında yapıldı ve hizmete girdi. Bahse konu kısmın ulaşıma açılması ile Seydişehir-Antalya yolu önemli ölçüde kısaldığı gibi, yoğun kış şartlarında sık sık kapanan yol kısa süreli kapanmalar hariç ulaşıma kapanmaz hale geldi.
Edindiğim bilgiye göre Seydişehir-Antalya arası Duble yol kapsamında ancak Konya-Seydişehir arası ise halen duble yol kapsamında değil.
Bilindiği gibi, Antalya bölgesine gidecek olan Ankara? nın Siyasileri, Askeri Erkanı, Bürokratları, İşadamları Konya-Seydişehir-Antalya yolunu kullanıyor.
Mevcut yolun hala duble yol olarak hizmete girmemesi, öncelikli olarak Konya milletvekillerinin ayıbı. Düşünün yaz aylarında günde ortalama 30?40 bin aracın geçtiği yolun Konya-Seydişehir arası duble yol kapsamında değil, Seydişehir-Antalya arasının ise çok az bir bölümü duble yol olarak hizmet veriyor.
Bu iş sadece Konya Valisi Aydın, Milletvekili Tüfekçi ve Karayolları Bölge Müdürü Oğuzalp? in işi değil, biz öncelikli olarak Akara? nın Siyasilerini, Askeri Erkanını, Bürokratlarını ve İşadamlarını harekete geçirmeliyiz, aksi taktirde bu yolun duble yol olarak hizmet vermesi ihtimali oldukça uzak.
Ancak bir işe başlamak bitirmenin yarısı, bu yıl 3 kilometrelik kısım duble yol olarak hizmet vermeye başlarsa, gelecek yıllarda kalan kısmın yapılmasının daha kolay olacağını düşünüyorum.
Yolun 3 Kilometrelik kısmında düzenleme yapılması olumlu; ancak yeterli değil.

