31 Mart 2026, Salı
07:17
23.07.2025

"Konya'da Şüpheli Yangın: 5 Aydır Aydınlatılamayan Ölümler ve Ailenin Adalet Mücadelesi"

Polis - Adliye
"Konya'da Şüpheli Yangın: 5 Aydır Aydınlatılamayan Ölümler ve Ailenin Adalet Mücadelesi"
Konya Beyşehir’de Zeki ve Aynur Özbay çiftinin hayatını kaybettiği yangının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen olay hala aydınlatılamadı. Kundaklama şüphesiyle başlatılan soruşturma sonuçsuz kalırken, çiftin çocukları devlet yetkililerinden yardım istiyor.

Konya Beyşehir’de Zeki ve Aynur Özbay çiftinin hayatını kaybettiği yangının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen olay hala aydınlatılamadı. Kundaklama şüphesiyle başlatılan soruşturma sonuçsuz kalırken, çiftin çocukları devlet yetkililerinden yardım istiyor.

Beyşehir'deki şüpheli yangında 5 ay geride kaldı, aile hala sonuç bekliyor.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 18 Aralık 2024 gecesi Üzümlü Mahallesi'ndeki yaylada çıkan yangında yaşamını yitiren Zeki (62) ve Aynur Özbay (57) çiftinin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma, aradan geçen 5 aya rağmen henüz bir sonuca ulaştırılamadı. Olayın kundaklama ihtimaliyle araştırıldığı belirtilmişti. Ancak aile, geçen zaman içinde herhangi bir gelişme sağlanmamasından dolayı endişeli ve üzgün.
YANGIN AYNI ANDA ÜÇ NOKTADA BAŞLADI
Barakadan yapılmış ev, ahır ve samanlıkta aynı anda çıkan yangın, kundaklama şüphesini beraberinde getirmişti. Olay yerinde yapılan incelemelerde yangının doğal yollardan değil, dış müdahale sonucu gerçekleştiği değerlendirildi. Buna rağmen bugüne kadar kimse hakkında bir işlem yapılmadı.
SEDA AKDAĞ: “ANNEM VE BABAM İÇİN ADALET ARIYORUM”
Yangında anne ve babasını kaybeden Seda Akdağ, olayın ardından geçen 5 ayda hiçbir gelişme yaşanmamasına tepki göstererek, “Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Bizim canımız yandı, adalet istiyoruz” dedi.

“HİÇ KİMSEYLE HUSUMETLERİ YOKTU”
Ölen çiftin oğlu İbrahim Özbay da daha önce yaptığı açıklamada, “Anne ve babam senelerdir yaylada yaşıyorlardı. Ne bir borçları vardı, ne de kimseyle husumetleri. Aynı anda üç farklı noktada yangın çıkması doğal değil. Kundaklamadan şüpheleniyoruz” sözleriyle olayın aydınlatılması çağrısında bulunmuştu.
Özbay ailesi, yangının arkasında bir kasıt olup olmadığının ortaya çıkarılmasını ve sorumlular varsa adalet önünde hesap vermesini istiyor. Yetkililerden dosyaya daha fazla önem verilmesini talep eden aile, olayın unutulmasından endişe ediyor

Haber Görselleri

"Konya'da Şüpheli Yangın: 5 Aydır Aydınlatılamayan Ölümler ve Ailenin Adalet Mücadelesi" - Görsel 1
"Konya'da Şüpheli Yangın: 5 Aydır Aydınlatılamayan Ölümler ve Ailenin Adalet Mücadelesi" - Görsel 2
"Konya'da Şüpheli Yangın: 5 Aydır Aydınlatılamayan Ölümler ve Ailenin Adalet Mücadelesi" - Görsel 3
"Konya'da Şüpheli Yangın: 5 Aydır Aydınlatılamayan Ölümler ve Ailenin Adalet Mücadelesi" - Görsel 4
"Konya'da Şüpheli Yangın: 5 Aydır Aydınlatılamayan Ölümler ve Ailenin Adalet Mücadelesi" - Görsel 5
MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
ALT1 Reklam Alanı