30 Mart 2026, Pazartesi
23:18
23.07.2025

TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI KONYA EMNİYETİ’NDEN UYAR!

Polis - Adliye
TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI KONYA EMNİYETİ’NDEN UYAR!
TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI KONYA EMNİYETİ’NDEN UYAR!

Konya Emniyet Müdürlüğü, son dönemde birçok mağduriyet doğuran telefon dolandırıcılığına karşı mücadelesini sürdürüyor. Polis, kredi başvurunuz onaylandı, bedava telefon kazandınız gibi SMS’lerle binlerce insanı mağdur eden telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü internet ve telefon dolandırıcılarıyla mücadelesini sürdürürken vatandaşları da bu tür dolandırıcılıklarda mağdur olmamaları için bilgilendiriyor.

GELEN MESAJLARA ŞÜPHEYLE YAKLAŞMAK GEREK

Cep telefonuna gelen ‘’Tebrikler, ödül kazandınız’’, ‘’Bugüne özel yüzde 50 indirim’’, ‘’Kredi başvurunuz onaylandı’’ mesajlarıyla dolandırıcıların ağına takılmak oldukça kolay. Çünkü mesaj içerisinde yer alan linke tıkladığımızda veya numarayı aradığımızda yüzde 90 dolandırılıyoruz. 

Bir diğer yöntem de kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp isminizin terör örgütüne karıştığını söyleyerek para talep ediliyor. Bu da eski bir dolandırıcılık yöntemi ancak insanlar bu tuzaklara düşmeye devam ediyor. Bu tür aramalara veya mesajlara vatandaşların şüpheyle yaklaşması onların faydalarına olacağı gibi dolandırıcılara da fırsat verilmemiş olacaktır.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
ALT1 Reklam Alanı