Seydişehir Stat Mahallesi’nde meydana gelen ana şebeke su borusu patlaması, mahallede hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Küpe Camisi karşısında patlayan borudan fışkıran tonlarca su, kısa sürede cadde ve sokakları su altında bıraktı.
Mahalle Sakinleri Tedirgin
Bugün günün ilerleyen saatlerinde Stat Mahallesi, Küpe Camisi mevkiinde ana şebeke borusunda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Basıncın etkisiyle asfaltın altından fışkıran su, çevre yollara yayılarak ulaşımı olumsuz etkiledi.
Ulaşım Aksadı, Su Kesintisi Kapıda
Su borusunun patladığı noktada yolda çökmeler meydana gelirken, suların yayıldığı cadde ve sokaklarda yaya ve araç trafiği durma noktasına geldi. Olayı gören vatandaşlar durumu hemen KOSKİ ekiplerine bildirdi. Arıza nedeniyle Stat Mahallesi genelinde ve çevre bölgelerde zorunlu su kesintisi yapılması bekleniyor.
Ekipler Müdahale İçin Sevk Edildi
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen belediye ve KOSKİ ekiplerinin, suyu keserek onarım çalışmalarına başlaması bekleniyor. Mahalle sakinleri, suyun ev ve iş yerlerine girmemesi için kendi imkanlarıyla önlem almaya çalışırken, yetkililerden arızanın bir an önce giderilmesi isteniyor.


