20 Nisan 2026, Pazartesi
13:58
UST1 Reklam Alanı

Konya'da Polis Aracına Çarpıp Kaçan Sürücüye 350 Bin TL Ceza ve 2 Yıl 4 Ay Ehliyet Yasağı

Polis - Adliye
Konya'da Polis Aracına Çarpıp Kaçan Sürücüye 350 Bin TL Ceza ve 2 Yıl 4 Ay Ehliyet Yasağı
Konya'da dün gece "dur" ihtarına uymayarak ters yönde kaçan sürücü, polis aracına çarpıp bir evin duvarına vurdu. Yaya olarak kaçmaya çalışırken düşüp yakalanan sürücüye ağır para cezası ve ehliyetine uzun süreli el koyma cezası uygulandı.

Konya'nın Karatay ilçesi Selim Sultan Mahallesi'nde dün gece yaşanan olay, kısa sürede tehlikeli bir kovalamacaya dönüştü.

Edinilen bilgiye göre, kavga ihbarına giden polis ekipleri, 42 ADG 579 plakalı aracı fark etti. Polisin "dur" ihtarına uymayan sürücü, Büyük Kumköprü Caddesi istikametinde ters yöne girerek kaçmaya başladı.

Kovalamaca sırasında bir polis aracına da çarpan şüpheli, trafik güvenliğini hiçe sayarak kaçışını sürdürdü. Son olarak Selim Sultan Mahallesi Atım Sokak'ta bir evin bahçe duvarına çarpan araç, kullanılamaz hale geldi.

Kazanın ardından araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışan sürücü, bir anda ayağının takılması sonucu yere düştü. Bu anı fırsat bilen polis ekipleri, şüpheliyi kısa sürede yakalayarak etkisiz hale getirdi.

Yapılan işlemlerin ardından sürücüye çeşitli trafik maddelerinden toplam 350 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine 2 yıl 4 ay süreyle el konulurken, aracı 120 gün süreyle otoparka çekildi.

Kazada yaralanan sürücü, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
ALT1 Reklam Alanı