31 Ocak 2026, Cumartesi
21:53
23.07.2025

Bakan Koca: 2 kişide Güney Afrika varyantı Mutasyon Türkiyede

SAĞLIK
Bakan Koca: 2 kişide Güney Afrika varyantı Mutasyon Türkiyede
Bakan Koca: 2 kişide Güney Afrika varyantı, bir kişide Brezilya varyantı ile karsılasıldı (Güney Afrika mutasyonu Türkiye'de)

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

İkinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü ve aşama aşama 2. gruba dahil vatandaşlar aşılanacak.

Ülkemizde İngiltere mutasyonları dışında, 2 vatandaşımızda Güney Afrika varyantı, bir vatandaşımızda da Brezilya varyantı ile karşılaşıldı.

Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız.

Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe de sebep olabileceği unutulmamalıdır.

(Yüz yüze eğitime geçiş) Artan hareketlilikle birlikte doğacak muhtemel risklere karşı sıkı bir takip yapılacaktır.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
ALT1 Reklam Alanı