BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


نجيت يارب نوحا واستجبت له
فى الفلك ماخر في اليم مشحونا
وعاش يدعو بايات مبينة
في قومه الف عام الا خمسينا
Necceyte yê rabbi Nûhen vestecebte lehû filfulki mâhirin filyemmi meşhûne,ve âşe yed'û biêyêtin mubeyyinetin fi kavmihi elfe âmin ille hamsîyne.

Ey Rabbimiz olan Yüce Allah! Hz Nuh'un duâsını kabul buyurdun ve o'na icabet ettin,dev
dalgaları yaran ve içi Hz.Nuh ve onunla
beraber olanlarla dolu olan gemiyi içindeki yolcularıyla(helâk olmaktan) Sen  kurtardın.
Hz Nuh, tam bin eksi elli yıl (Dokuz yüz elli) apaçık delillerle kavmini Yüce Allah'a inanmaları için davet edip durdu,hayat sürdü.
Ey Rabbimiz olan olan Yüce Allah! Hz. Nuh'un zamanında bütün dünyayı kuşatan su tufanı vardı, bugün de beşeriyet ve insanlık, özellikle İslam dünyası ve müslümanlar fitnelerin,şehvetlerin ve şüphelerin tufanıyla  karşı karşıya kaldı.

Kim olursa olsun, Hz. Nuh'un gemisine binmeyen o azgın ve dev dalgaların arasında helâk olup gitmişti.

Kur'an'a, sünnete inanmayan, Allah'ın fıtratını deyiştirmek isteyen, ısrarla şer'i şerfin gemisine binmeyen ve insanların binmesini  engelleyenleri de sen engelle ya Rabbî.

Allah'ım şüphesiz sen her şeye kadirsin, Hz.Nuh efendimize icabet ettiğin gibi, duasını kabul buyurduğun gibi bizim de dualarımızı kabul eyle bize icabet eyle ya Rabbî!
   
Hz.Nuh'u ve beraberindeki olanları kurtarıp sahili selamete çıkardığın gibi,bizlere  ve bütün müminlere Hz Nuh gemisi misali olan Rasulullah efendimizin sünnetine, yüce ahlakına Allah'ın kitabına dönmeyi kurtulmayı ve sahili selamete kavuşmayı nasip eyle.Allah'ım bize dünyada da ahirette de iyilikler ver ve bizi cehennem azabından koru.

Aksa tufanı ismiyle başlatılan kutsal cihadı mü'minlerin lehine,
gasbedici,zalim,gaddar,
haktanımaz,kibirli gururlu, ırkçı, acımasız vicdansız yahudilerin de bu tufanda boğulmalarına ve
aleyhlerine tecellî ettir.
Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

20 Kasım 2023 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.