BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kıymetli dostlar; doğumunu onsuz kutlayacağımız en emin beldenin en emini olan efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e ahirette kavuşmak ümidi ile Rahmet Peygamberinin rahmet denizinde bir damla olmamız temennisiyle,Seneyi devriyesi olan, miladi 571, kameri aylardan, Rebiulevvel ayının 12.Gecesi. Mekke şehrinde mukaddes bir doğum.

         Nebilerin, velilerin efendisi, imanlı gönüllerin şaşmaz pusulası, hakikat semalarının rahmet damlası, “ÂDEMİYET” bahçesinin kemâl meyvesi, dünya ve ahiret yurdunun sönmez güneşi, nübüvvet zincirinin son halkası, insanlık için en güzel rehber, ahlakı Kur’an olan ve “Ahlaki güzellikleri tamamlamak üzere gönderilen”,“Muhammedün beşerün la kel beşer, Bel hüve kelyakute beynel hacer.”“Hz. Muhammed (s.a.v.) bir beşerdir, lakin diğer insanlar gibi değildir. Taşların arasında yakut ne ise, Allah Resulü (s.a.v.)’de insanlar arasında öyledir.” (s.a.v.). İşte ‘O’ eşsiz varlığıderdimize derman, yüreğimize ferman, gözümüze ve dizimize fer, sevdamıza yar, canımıza can ol ya Muhammed Mustafa (s.a.v.).

Gönül isterdi ki o yakutun gelişinin sebebini iyi anlamak, kısa olan hayatına nelerin sığdırdığını, onun hayatını iyi anlamak, anmak ve anlatmak için, sadece bir haftayla sınırlı kalmasa.

O ki, (s.a.v.)  âlemlere Rahmet.

O ki, Hz. Allah (c.c.)’nun habibim dediği kul’dur.

O ki, kâinatın karanlığını aydınlatan güzel bir Nur’dur. Var mı O’ndan daha güzelini gördüm diyecek bir âdem. O’nu anlatmayı kelimeler mi tarif edecek ona, şaşarım. Gözler mi doyacak ona bakmaya şaşarım. Görmeden de sevilir diyorlar ya,  işte bu beden ve gözler, O’nu görmeden sevdik ya…

         İlahi ya rab, o eşsiz varlık hürmetine; başta nefsimi, neslimi, anne babamı, din ve soy kardeşlerimi, sevdiklerimi bu gece hürmetine affeyle. Affettiğin kullar zümresine nail eyle.

         Valide Sultan’ın dediği gibi; “Muhammed’den muhabbet oldu hâsıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hâsıl” düsturuyla Rahmet Peygamberinin rahmet denizinde bir damla olmamızı nasip eyle.

İlahi ya rab; evlatlarımızı hz. ömer (r.a.)’hın yüreğine, Hz. Yusuf (a.s.)’mın hayâsına, hz. Aişe (r.anh)’a annemizin iffetine sahip olan gençlerden eyle Allah’ım.                                                                              

      İlahi ya rab; bizlerin hayatlarımızı Kur’an’la sulandır. Kur’an’la yetiştir. Kabrimizi Kur’an’la nurlandır. Şahadetle göçmemize vesile eyle. Allah’ım.

İlahi ya rab; bizleri ölmeden önce uyandır. Diye duada bulunurken, idrak edeceğimiz Mevlidi Nebi (s.a.v.) gecesimizi tebrik ve tebşir eder bu gecenin hasta gönül ve bedenlerimize şifa, aile efradımızın ıslahına, ülkemiz ve İslam âleminin huzur ve refahına vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim.

 

 

 

Yusuf ÇAKICI

Seydişehir / KONYA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.