BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İnsan devamlı akan bir ırmak gibidir, bir hal üzere kalıp durmaz.

İlmi araştırmalar insan vücudundaki bütün hücrelerin yenilendiğini hatta kanımızın bile yaklaşık dört senede değiştiğini ortaya koymuştur.

Zaman içinde iç halimiz de değişir. Bazen kızarız, güleriz, ağlarız, üzülürüz, seviniriz, yoruluruz, korkarız. Bir halden başka bir hale geçeriz.

İnsan manen (inanç yönünden) de değişiyor.

Aşırı dünya hırsı ahireti unutturuyor. Kulluk rolünü umursamamak, ibadetleri yapmamak veya eksik yapmak imanı zayıflatıyor.

Bir de -dünya gidişatında- sokaklardan taşan, medyadan yayılan inkâr ordularının imana, İslam’a hücumunu da eklersek imanı zapt etmek çok zorlaşıyor.  

 

TECDİDİ İMAN -İMANIN YENİLENMESİ-

Biz imanımız için hiçbir zahmete katlanmadık. Toplumdan gördük, ana-babayı taklit ettik, hocadan öğrendik.

Bizim (halkın çoğunluğunun) imanımız taklididir ve zayıftır. İnkâr ve sapık akımlar karşısında sarsılabilir veya kaybedilebilir.

Peygamberimiz şöyle buyurur:

“Elbise nasıl yıpranır eskirse, kalpteki iman da öyle yıpranır, eskir. O halde imanınızı daima tazeleyin (yenileyin) ” Kur’an Meali: 257

İmanın nasıl yenileneceğini de Peygamberimizin şu hadisinde görüyoruz.

Hz. Peygamberin “İmanlarınızı yenileyin” sözü üzerine “Nasıl yenileyeceğiz?” diye sorulmuş, cevaben “Kelime-i Tevhidi (La ilahe illallah MuhammedünRasulullah) çokça söyleyerek yenileyiniz.” buyurmuştur. Dini Kavramlar: 557

İmana zarar veren çok şey vardır. Dini, ahlaki, fikri yönden kendimizi kontrole tabi tutalım.

İbadetlerle, dini ve akli delillerle imanımızı daima güçlendirelim. Devamlı Tecdidi İmana muhtacız.

Kelime-i Tevhidi sık sık getirmekle hem imanımızı yenilemiş hem de mevcut imanımıza süreklilik kazandırmış oluruz.

 

ELFAZI KÜFÜR -İMANDAN ÇIKARAN SÖZLER-

Bir an gözlerimizi kapatalım. Yaptığımız iş çok küçük. Yani göz kapaklarını indirdik, hiçbir şey göremez olduk.

Öyle sözler vardır ki bize göre çok küçüktür, fakat insanı imandan çıkarıp küfre sokabilir. İşte böyle sözlere Elfazı Küfür denir.

Kur’an’ı veya Kur’an ayetlerinden herhangi birini inkâr etmek, alaya almak, küçümsemek, Kur’an’daki hükümlerin yetersiz olduğunu söylemek, ayette yer alan bir hükmü, helali, haramı, bir emri bir yasağı beğenmemek, kısaca İslam’ın temel prensiplerini sözle tavırla inkâr etmek insanı dinden çıkarır. Dini Kavramlar: 128

 

İMANIN KIYMETİ

İman, insan vicdanına lütfedilen bir onurdur. İman, insanı yüceltir. İman, mümini kötü akıbetten korur. İman huzurdur, güvendir, selamettir. İman, insanın kalbine öyle manevi bir kuvvet verir ki o kuvvetle insan her musibete, her hadiseye mukavemet gösterir.

Müslüman malını, canını nasıl koruyorsa imanını da öyle korumalıdır.

Peygamberimiz “Kişi ateşe atılmaktan nasıl korkuyorsa, imandan sonra küfre dönmekten de öylece korkmalıdır” buyurur. Buhari Hadisi

İman çok kıymetlidir. Allah (c.c) en küçük imana bile değer verir. Peygamberimiz “Allah cennetlikleri cennete, cehennemlikleri cehenneme koyacak, sonra da “Bakın, kalbinde hardal tanesi kadar imanı olan birisini bulursanız onu cehennemden çıkarınız diyecektir” buyurur. (İlmihal Cilt: 1, Sayfa: 69)

Rabbimiz imandan, Kur’an’dan bizleri mahrum bırakmasın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.