BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şimdi size terapi nedir diye soracak olsam çoğunuzun aklına filmlerdeki terapi sahneleri gelir. Danışan bir divana uzanmıştır, terapistin yüz ifadeleri yok denecek kadar azdır ve terapi çocukluğunuza dönelim ile başlar. Aslında terapi boyunca olan gerçekte bu değildir. Terapi gerekli eğitimlerini tamamlamış ruh sağlığı personelleri eşliğinde duygularınızı, düşüncelerinizi, hayata bakış açınızı, kendi ve diğerleri ile ilgili inançlarınızı, tutumlarınızı, günlük yaşamda sizin bile farkında olmadığınız bilinçdışı itici güçlerinizi fark etmenizi sağlayan bir keşif sürecidir. Bu keşif sürecinin en önemli amacı ise yaşadığımız zorluklara karşı içgörü kazanmanız, düşünce ve duygularınızda değişiklik meydana getirmeniz, bu değişiklikleri hayata geçirebilmek için ihtiyacınız olan motivasyonu ve değişim için uygun yolları belirlemektir.

Günümüzde terapiye olan ilgi artmıştır ancak hala bazılarımızın kafasında ben bunu yakınlarımla yapıyorum düşüncesi vardır. Yakınlarımız ve dostlarımızla dertleşmelerimiz gerçekten de dertleşmektir. Ve odak noktası derttir. Terapist ile gerçekleşen terapi sürecinde ise odak noktası değişimdir. Terapist sizin elinizden tutar ve sizinle birlikte bir yolculuğa çıkar.

Peki terapinin faydaları nelerdir

_ Terapi kişilerin zorluklar karşısında kendilerini daha güçlü hissetmelerine

_ Gelişimlerine engel olan davranışları değiştirmelerine

_ Kendileriyle ilgili olumsuz düşünme kalıplarını irdelemelerine

_ İletişim ve ilişki kurma yetkinliklerini geliştirmelerine

_ Gelecekle ilgili hedeflerini belirlemelerine

_ Özgüvenlerini artırma mental sağlık sorunlarının getirdiği semptomlarla baş etmelerine

_ Korku, öfke, yas gibi güçlü duygularla başa çıkabilmeleri gibi pekçok  katkısı vardır.

Peki ne zaman terapiye başvurmalıyım

Yaşadığınız ruh hali günlük yaşamın akışında sorunlara neden oluyorsa, kendinizi kötü hissediyor ve içinde bulunduğunuz duruma çözüm bulmakta zorlanıyorsanız, süreklilik kazanmış olumsuz düşünceler, negatif duygular, kaygılı ruh hali, davranışı kontrol etmede zorlanma gibi belirtiler yaşıyorsanız terapi almanızın zamanı gelmiş demektir. Ertelemeyin çünkü siz ertelenemeyecek kadar değerli ve önemlisiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.