BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اذا اعطشتك أكف اللئام
كفتك القناعة شبعا وريا
فكن رجلا رجله في الثرى
وهامة همته في الثريا
فان اراقة ماء الحياة
دون اراقة الماء المحيا

İze a'taşatke eküffülliêmi,kefetkel kanâetü şeb'en ve rayyen,fekün racülen ricluhu fisserâ ve hêmetü himmetihi fissüreyyâ,feinne irâkete mêilheyêti dûne irâketil mêil muhayyâ.

Günün birinde kınanmış değersiz ve aşağılık, beşpara etmeyen insanların eline ve avucuna bakma İhtiyacı hisseder ve onlara muhtaç olursan, sakın onların huzurunda bükülme, eğilme, onların eline avucuna bakma.
Kanaat, yiyecek ve içecek olarak da sana yeter.
Adam gibi adam ol ki, ayakların toprakta ve yerde olsun ama himmetinin zirvesi ve hedefin Süreyya yıldızı gibi yüksek olsun, çıtayı yüksek tut, zirvelere gözünü dik.çünkü bu
uğurda başkalarının önünde eğilmek,el üfelemek onlardan gelecek olan şunu bunu beklemek çok zordur. Onlara boyun eymemek ve muhtaç olmamak için  beden'in suyu olan kan'ın akması  böyle değersiz kimselerin karşısında yüzsuyu dökmekten daha ehven ve daha kolaydır.

Bir başkasının dediği gibi :
بئس المطاعم حين الذل يكسبها
القدر منتصب والقدر مخفوض
Bi'sel metâimu hiynezzillü yeksibuhê
el kidru muntasibün vel kadru mahfûdun.

Zilletle ve yüzün suyunu dökerek, boyun bükerek, el üfeleyerek elde edilen yemekler, yiyecekler ne kadar kötü yemeklerdir,evet kazan kaynıyor yemek pişiyor ama kadr ü kiymet yerle bir olmustur.

Bu bir fert için de böyledir, bir millet için de böyledir, bir ümmet için de böyledir.

Keşke Ümmet olarak, Müslüman olarak millet olarak Haçlılara, inançsız ateistlere, küreselcilere, bizden olmayan uzaklara ve yakınlara hiçbir konuda muhtaç olmasaydık.

Aslında bizler ümmet ve millet olarak elimizdeki baş tacı etmemiz gereken Yüce Allah'ın kitabını Rasulullah'ın sünnetini, anahtarı bizde olan tarihi birikim ve kültür  hazinelerimizin farkında olsak, bu saydığım kimselere ve kesimlere,asla muhtaç olmazdık, onlar bize muhtaç olurlar bizim peşimizden koşarlardı.

Ey alemlerin Rabbi olan Yüce Allah! Bu ümmeti bu milleti tekrar mukaddes kitabı ile, Şanlı Peygamberin sünneti ile bir araya getirerek barıştır, İslam ümmetini ve bu ümmet için umud vâdeden bu milleti tarihteki şanlı bir konuma ulaştır, haçlıların ve benzerlerinin bu ümmet,bu millet, bu vatan, bu bayrak bu ezan bu hürriyet için besledikleri kini ve kurdukları tuzakları bertaraf eyle, arzularını kursaklarında kıl ya Rabbî! Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

12 Mart 2023 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.