BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Suçun asayişi muhil mevattan olmasına mebni , sanığın bozkırlı olmasına binaen  tutuklanmasına karar verilmesi .

Yukarıda yazdığım metin eski hakimlerin tutuklama sırasında kullandıkları bazısı arapça bazısı farsça, bazısı Osmanlıca' dan   müteşekkil söz ve deyimler Türkçesi ise ,sanığa isnat edilen suçun asayişi ihlal eden suçlardan olmasına ve sanığın Bozkırlı  olmasına binaen tutuklanmasına olarak açıklanabilir. Bozkırlı olmasına binaen kelimeleri benim kattığım kelimeler.

Değilse bir kişinin bölgesi ve yaşadığı yere göre tutuklanmasına karar verilmesi. Anayasamıza ve kanunlarımıza aykırı.  

Ancak 60 lı yıllarda Bozkır ilçesinin Ağır Ceza Merkezi Konya adliyesiymiş.

Konya'daki hakimler Bozkırlıların fazla ağır suç işletmesinde  bıkmış usanmışlar,kendi aralarında ki konuşmalarında ve yaptıkları latifelerde bir kişinin Bozkırılı  olmasını tutuklama sebebi olarak saymışlar.

Bu konu hakimler arasında  dedikodu olarak yayılmış.

 Gerçektende eskiden suç ve suçluluk oranı Bozkır ilçesi için çok yüksekti. Seydişehir ilçesine Ağır Ceza yönünden,Beyşehir, Seydişehir,Bozkır,Ahırlı, Yalıhüyük ,Hüyük ,Derebucak ilçeleri bağlı idi.

Ancak benim Seydişehirde Ağır Ceza,Başkanı olduğum 1989_1994 yılları arasında Bozkırdan gelen Ağır Ceza davaları diğer 6 ilçeden gelen Ağır Ceza davalarından daha fazla idi .

Bozkırın Kuzeren köyünde hiç cinayet eksik olmazdı. Gerçi son yıllarda Bozkırlıların çoğunun İstanbul,İzmir,Konya gibi büyükşehirlere göç etmesi  nedeni ile suç işleme ve suçluluk son derece azalmıştı .

Bozkırlı dünyada ve  Türkiyede Bozkırdan başka daha önemli ve zengin ,refah seviyesi yüksek şehirler olduğunu ,hayatının kıymetli olduğunu anlamıştı. Haftaya 8 kilo 800 gram taşın bir kişinin kafasına 2. kattan atılmasını anlatacam

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.