banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bozkırın bir köyünde idi ,sanırım ,yanılmıyorsam Bağyurdu(sompra m) köyü idi .

Köyün muhtarı da Çipci Mevlüt idi. Bu köy süt veren ineklerin yavru doğurmaları için köye bir boğa almışlardı. Muhtarı da,  köyün parasını zimmetine geçirmek suçundan  yargılıyor idik .

Muhtar savun masında köyün paralarının  hepsini köyün  boğasının  yediğini söylüyordu  .

Yani boğanın yem masrafı ve bakım masrafları  paralarının  yetmediğini cebinden para bile harcadığını söylüyordu.  Boğanın bakım masrafları ve yem masraflarını hesaplamak  için bir mali müşavir ile,bir veteriner hekimi bilirkişi olarak  seçtik.

Gerçekten muhtar boğaya bir bakıcı tutmuş  ve ücretlerini de bakımını  da eksiksiz yapmış , ödemiş  ,ancak bunları muhasebeleştirememişti.

Elinde yeterli kadar belgeler toplamamamış idi.  Bilirkişler  mali müşavir ve veteriner mahkeme heyetine rapor vererek mütalalarını sunmuşlar  idi.

RAPORLARINDA; KÖYÜN parasının boğanın bakım ve yem masraflarına  yetmediği,hepsinin köyün boğası tarafından yenildiği,muhtarın alacaklı olduğunu mütalaa etmişler idi.

Mahkeme kararı ,zimmete  geçirildiği  iddia edilen tüm paraların muhtarın zimmetinde olmadığı,hepsini köy boğasının yediğine karar verdik.

Haftaya Konya'daki hakimlerin bir kişinin bozkırlı  olmasının, o kişinin  tutuklanması için sebep olduğuna karar vermelerini anlatacam.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147