BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dünya futbolunda kulüplerde antrenör sirkülasyonuna alışmış durumdayız. En iyi yönetilen kulüplerde, sistemin hakim olduğu yapılarda bile bu durum maalesef değişmiyor.

Kulüplerinde çok uzun süre görev yapan, teknik patronlara çok rastlamasak bile hemen hemen herkesin aklına şüphesiz; Manchester United’ta 27 yıl görev yapan, Sir Alex Ferguson ve yakın dönem ona rakip olan, 20 yıl takımının başında kalmayı başaran Arsen Wenger gelir. Ülkemizde ise teknik ekibe bırakın sabretmeyi, 1 yılda 5-6 hoca değiştiren takımlar gördüğümüz zamanlar olmuştur. Ligimizde ayrılıklar, transfer anlaşmazlıkları, başarısızlık, ücret alamama veya kan değişimi başlıklarından oluşuyor...

Onu, kötü teknik direktör performansından yıldığımız bir anda, ligde tutunabilme adına almıştık. Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut’u yönetimin neden gönderdiği tam bir muamma! Konyaspor’da 15’den fazla maça çıkan hocalar içinde puan olarak en başarılısı, oyun olarak Konyaspor tarihine çoktan adını yazdırdı. Taraftardan gitmesi yönünde bir baskı yok! Tesise gelip hocam seninle çalışmak istemiyoruz açıklaması, 2 yılda adını kulüp tarihine altın harflerle yazmış bir teknik adama yapılmamalıydı. Hatırlarsınız, Serdar Gürler’in Konyaspor’a yaptığını, bizde İlhan Hocaya yapmıştık. İlla ki çalışmak istemiyorsan bunun yolu bu değildi. Haberi duyan taraftarlar sosyal medyaya akın etseler bile, karar çoktan verilmişti. Tanıdığım hemen hemen hiçbir futbol adamı bu gidişe mantıklı bir yol bulamadı. Anladığım kadarıyla takımdaki birçok oyuncuya teklif var. Yönetimde kadro dağıldıktan sonra başka bir anlayışa sahip olmak için yabancı teknik ekiple anlaşmaya karar vermiş olabilir. Fakat her ne olursa olsun bu şekilde gönderilmemeliydi. Konyaspor’da yaklaşık 2 yıl görev yapan Palut döneminde Konyaspor’un ezilerek bir maçı kaybettiğini hatırlayan var mı? Öyle ya da böyle bir dönem sona erdi. Gayet doğaldır, kararın yanlış olduğunu düşünenler, doğru olduğunu savunanlar olabilir.

Bu saatten sonra ah etmenin, vah etmenin, suçlu aramanın kimseye faydası yoktur. Yeni bir teknik direktör gelmiştir. Ona başarı dilemekten başka da yapacak bir şey olmasa gerek!

Sonuç olarak; İlhan hoca üst düzeyde bu kulübe hizmet etmiştir. Fırsat verildiğinde hiç düşünmeden yine edecektir. Konyaspor yönetimi bir karar almıştır ve bu kararın doğruluğunu yanlışlığını görmek içinse zamana ihtiyaç vardır. Kimse Konyaspor’dan büyük değildir. Ortada bir bomba var, yönetim bu bombanın pimini çekti. Bomba dönüyor kimin önünde durursa onun elinde patlayacak! Fevri davranmanın alemi yok! Taraftarları sosyal medyada gazlayıp bir şeyler deneyenler, Nasrettin hocayı gazlayıp Timur’un önüne salanlardan farksızdır. Konyaspor taraftarları kimseye maşa olmayacaktır. Yönetimde bombanın pimini çekerek olası tüm başarısızlıklarda tepki alacaklarının farkındaysa, bu yarayı kaşımanın şu aşamada kimseye faydası olmayacaktır. Aslolan Konyaspor’dur. Bekleyelim görelim...

Günün sözü; Her değişim, istikrar için bir tehdit unsurudur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.