BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Recep  Aydilek halamın oğludur. Annem bir evin tek oğlu olan babamın kıymetli hanımı.

Recep Aydilek ise kasaba etşafından olan Ustahasan Hacı Velinin torunu .Hacı Veli ise annemin kayınpederi

Dedem  kızlarını yiğeni ile evlendirdiği Rabia hariç  hep fakirlere vermiş.

Recep Aydilek in annesi babası fakir olduğu için her gün çok sevdiği dedesinin evine gelir .

Babam askerde olduğu için dedesinin sevimli çocuk oyuncağı gibi olan  küçük gazlı ferguson marka traktörü ile tarla sürmeye gider.

Dedenin evinde peynir,tereyağ,et ,yumurta gibi  Recep in  kendi evlerinde olmayan hayvani gıdalar bol olduğu için onlardan istifade eder.

Sevimli ferguson traktörle tarla sürmeye gittiği gün aźığına mutlaka çok sevdiği  yağlı küflü peynirden kasaba ekmeğinden meşhur sıkma sıkılırdı .

Yanınada kışla bağlarından elde edilen  üzüm,doğru yoldaki tarlada  üretilen  karpuz konulurdu..  

Torun Recep hem orta okulda okuyan akıllı bir çocuktu. Aynı zamanda tek oğlu askerde olan oğlunun işlerini gören ,traktörle tarla süren uzman bir şöfordü .

Gelin annemim ise letere çiftliğinde bulunan dedenin hayvanlarını,koyunlarını sağarak ,sütleri tereyağ ve peynire dönüştüren ,kayın pederin yüzlerce misafirin  ağırlayan izzet ve ikramda bulunan bir özelliği vardı.

Dede için her ikiside vaz geçilmezdi. Annem eşi askerde olduğu için işten, güçten misafir ağırlamaktan bunalmıştı .

Tek eve gelen torun prf Recep değildi.

Dedenin tüm kız torunları her gün dedenin evlerinde idi. Kaldıki dr Recep in annesi ,babası vardı. Her gün niye geliyordu ki . Üstelik dede ye ikinci bir oğlan bendenizi doğurmuştu .

Onun kendisinin  bakımına ihtiyacı vardı . Dr .Recep i tenha bir yerde yakalar. Senin annen ,baban yokmu ,çık evinize git diye evden kovar .

 Dr.Recep durumu annesi halama anlatır. Halamda oğluna bir kuru ekmek,bir soğanı bez çantasına koyar,bu çantayı dedene göster ve dedene bugün azığımla  geldim bu gün  kovmayın diye söyle der .
 Arkası haftaya  devam edecek

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.