banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dinimizde Kur’an’ın öğrenilmesi, ezberlenmesi ne kadar teşvik edilmiş ve övülmüş ise, öğrenilen, ezberlenen Kur’an metninin unutulması o derece yerilmiş ve yasaklanmıştır.

Kur’an’ı yüzünden okumayı öğrenenler,

Kur’an’dan bazı sureleri ezberleyenler,

Kur’an’ın tamamını ezberleyip hafız olanların unutmamak için Kur’an’ı belirli aralıklarla okumaları, ezberlerini tekrar etmeleri kendileri için dini bir zarurettir.

Peygamberimiz “Kur’an’ı muhafazaya dikkat ediniz. Hayatım yedi kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, Kur’an’ın hafızadan çıkıp kaçması, bağlı devenin (dikkatsizlik nedeniyle) boşanıp kaçmasından daha zorludur.” Buyurur. (Buhari - Müslim)

KUR’ANI UNUTMANIN VEBALİ ÇOK AĞIRDIR

Peygamberimiz “Kur’an’ı okuyan sonra da unutan bir kimse kıyamet günü Allah-ü Teâla’ya cüzzam (miskin illeti) hastalığına yakalanmış olarak ulaşır.” Buyurur.

Yine Peygamberimiz “Ümmetimin günahkarları bana gösterildi. Bunlar içerisinde Kur’an’dan bir sure veya ayet kendine verilip de onu unutan kimsenin günahından daha büyüğünü görmedim.” Buyurur. (FadaidülKur’an, Sayfa:94-95)

Bazı âlimler aşağıdaki ayetlerin Kur’an’ı unutanlara ve Kur’an’a alaka göstermeyenlere ait olduğunu söylemişlerdir.

Kur’an’ı unutanlar hakkında “Sana ayetlerim geldi, unuttun ve gereğini yapmadın. Sen de azabım içinde unutulacaksın.” Buyurulur. (Taha suresi:126)

Başka bir ayette “Kim de benim zikrimden (Kur’an’dan) yüz çevirirse bilsin ki onun dar bir geçimi olur ve biz onu kıyamet gününde kör olarak hasrederiz.” Buyurulur. (Taha Suresi:124)

KUR’AN HAKKINDA İKİ TÜRLÜ UNUTMA OLUR

  1. Kasten ve (hâşâ) hakir görüp Kur’an’la alakasını kesme bir unutma sebebidir.

Kur’an’ı kasten unutan bir kimse, Allah ile bağını koparmış demektir. Kur’an, kendisini inkarla şerli yolu tutanları cehenneme götürecektir.

  1. İhmalkârlık ve gaflet sebebiyle ezberlerin hafızadan çıkması, Kur’an okumayı öğrenenlerin yüzünden okuyamayacak derecede Kur’an yazısının unutulması büyük günahtır.

Allah’tan nasihat, gönüllere şifa, müminlere hidayet ve rahmet olan, en güzel şeyleri emreden, en kötü ve çirkinlikleri yasaklayan, kendisini okuyan ve hakkıyla amel edenleri cennete sevk eden yüce ve nurlu kitabımız Kur’an’dan Rabbimiz mahrum bırakmasın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147