BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اذان المرء حين الطفل ياتى
وتأخير الصلاة إلى الممات
دليل على أن محياه قصير
كما بين الاذان إلى الصلاة

Ezân ül mar'i hîynettıflu ye'tî,ve te'hîyrussalâti ilel memâti delîlün ala enne mehyâhu kasîyrun kemâ beynelezâni ilessalâti

Çocuk doğunca (kulağına) ezan okunur(madem ezan okundu peki hani namaz) namaz, ölünce kılınacak olan cenaze namazıdır).
Cenaze namazı kılınınca şöyle bir soru akla gelebilir hani ezan? Ezan doğduğunda okunmuştu kulağına.
Bundan anlaşılıyor ki insanoğlunun ömrü çok kısa, tıpkı ezanla namaz arasındaki zamanın kısalığı gibi.
Not: Her hangi bir ezanla bu ezanın akabinde kılınacak namaz arasındaki zaman genel olarak bir saati geçmez,cuma günü öğlen vakti okunan ezanla kılınan cuma namazı arası gibi.

Biz ömrün kısa olduğunu, sadece çocuğun doğduğunda kulağına ezanın okunması öldüğünde cenaze namazının kılınması ile değil, yaşantımızda çevremizde ailemizde akrabalarımızda bunu görüyoruz bizden sonrakiler bu gerçeği bizde göreceklerdir.

Ona salat ve selam olsun Resulullah Efendimiz Bu konuda bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor : "Ümmetimin (fertlerinin) ömrü altmış yetmiş arasındadır pek azı bunu aşar" 
İbn-i Mace Hadis no : 4236

Rasulullah efendimizin buyurduğuna biz inanıyoruz, ama bu inancın yanında bir de bu inancın altını doldurmamız lazım,yani bu kısa ömrü nasıl değerlendiririz de ikinci hatta üçüncü bir ömrü yaşarız bunun için
gayret göstermeliyiz.

Mü'min kişi salih amel yaparak, salih evlatlar yetiştirerek, hadisi şeriflerde geçen ve amel defteri açık tutan hayırlar yaparak -en anlaşılması gereken anlamıyla- ikinci ve üçüncü,hatta muteakib ömürleri yaşayabilir.

Yüce Allah bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi ömrünü dolu dolu, Kur'ana ve sünnete uygun bir şekilde geçiren kullarından eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

24 Temmuz 2022 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.