banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cenabı Hak, Kur’an-ı Kerim’i şöyle takdim buyurur:

“Bu bir kitaptır ki kendisinde Allah katından gönderilmiş olduğunda hiç şüphe yoktur. O, takva sahipleri için doğru yolun ta kendisidir.” (Bakara Suresi:2)

Kur’an, hak ile batılı ayırt eden bir söz, Allah’ın sımsıkı sarılınması lazım gelen sağlam ipidir. (Ali İmran Suresi:103)

O Kur’an, dertler için deva, kalplerin pasını silmek için cila, ders almak isteyenler için öğüt, hak dava için hidayet rehberi, âbitler için feyz kaynağı bir zikirdir. (Enbiya Suresi:50)

Kalplerin hayırlısı O’nu hıfzeden, dillerin hayırlısı O’nu okuyan, evlerin hayırlısı O’na mekân olandır.

Kur’an, Allah’ın gönderdiği kitapların en büyüğü ve eşi benzeri bulunmayan bir nurdur.

O’na tutunan doğru yolu bulmuş, O’ndan sapan da Allah’ın lütuf kapısından kovulmuştur.

 

HZ. MUHAMMED’İN DİLİNDEN KUR’AN’IN ÜSTÜNLÜĞÜ

Peygamberimiz şöyle buyurur: “Hiçbir peygamber yoktur ki, beşerin kendisine inanmasına vesile teşkil eden bir mucize verilmiş olmasın. Şüphesiz ki bana verilen en büyük harika, Allah’ın bana vahyettiği Kur’an’dır.” (BUHARİ)

“Kur’an, Allah’tan başka her şeyden faziletlidir. Kur’an’ın diğer kelama olan üstünlüğü, Aziz ve Celil olan Allah’ın yarattıklarına üstünlüğü gibidir.” (TİRMİZİ)

Hz. Ali şöyle buyurdu: Rasulullah (SAV)’in “Dikkat ediniz, fitneler zuhur edecek!” derken işittim. “Bu fitnelerden kurtuluş nedir ey Allah’ın Resulü” diye sorduğumda şöyle buyurdular: “Allah’ın kitabı (KUR’AN). Onda sizden öncekilerin ve sizden sonrakilerin haberleri ile çağdaşlarınızın hükümleri vardır.”

O, hak ile batılı ayıran ciddi bir kitaptır. O’nu terk eden zalimleri Allah helâk eder.

O’nun dışında doğru yol arayanları Allah sapıtmıştır. O, Allah’ın sağlam ipidir. O, hikmetli zikir ve doğru yoldur.

Şahıslar O’nu bozamaz. Diller O’nu karıştıramaz. Alimler O’na doyamaz. Çok tekrar edilmekten dolayı yıpranmaz. İncelikleri bitmez.

Cinler, O’nu duydukları zaman: “Biz hakiki hayranlık veren bir KUR’AN dinledik. Ki O, hakka ve doğruya götürüyor. Bundan dolayı biz de iman ettik.” dediler. (Cin Suresi:1-2)

“Kim O’nun (Kur’an’ın) görüşünü kabullenirse tasdik edilir. O’nunla amel eden bahtiyar olur. O’nunla hükmeden doğru davranmış, O’na çağıran da doğru yolu göstermiş olur.” (TİRMİZİ)

“Allah Teâla’nın katında Kur’an’dan daha faziletli bir şefaatçi yoktur. Ne bir peygamber, ne melek, ne de ondan bir başkası.” (İHYA CİLT 1, 281)

“Ey Müminler! Size gün gibi açık ve aşikâr bir emanet bırakıyorum ki, O’na sımsıkı sarıldıkça asla dalâlete düşmezsiniz. Bu da Allah’ın kitabı Kur’an’dır.” (MÜSLİM)

Rabbim cümlemizi imandan Kur’an’dan mahrum etmesin. Amin

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147