BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


يا نفس ما لى وللاموال اجمعها
خلفى وأخرج من دنياى عريانا
ابعد خمسين قد قضيتها لعبا
قد آن تقصيرى قد آن قد آن

(Nefsi Levvame sahibi insan,şanslı bir insandır,zira nefsini kınıyabiliyor, onu azarlayabiliyor ve hesaba
çekebiliyor,işte burada bu beyitleri söyleyen kişi,hem kendini eleştiriyor,hem de bizlere nasihat ediyor,diyor ki):

Ey nefsim ne oluyor bana? Bir taraftan dünya malını (Helal olsa bile, kaldı ki helal haram dinlemeden) biriktirip topluyorum ama, yarın dünyadan çırçıplak ölüp giderken bu malı arkamda bırakıp gideceğim(Helal ise hesabı var, haram ise azabı var).

Eğer mümkün olursa insan bu dünyadan âhirete uğurlanırken, doğduğu zaman bir bez parçasına sarıldığı gibi yine bir bez parçasına (kefen)sarılacak.
"Andolsun ki,sizi ilk defa yarattığımız gibi teker teker bize geleceksiniz"
En'âm suresi: 94.âyet

(Ey nefsim) peki yaşım elli oldu hatta elliyi de geçti (bazılarımız elli yaşı çoktan geçti) ve bu ömrüm oyunla oynaşla geçti,bu kadar boş yaşadıktan sonra kusurlu ve ihmâlkâr yaşadığım yetmiyor mu? (Levvame olan nefis sanki sahibinin bu haklı serzenişine şöyle cevap veriyor): Evet yetiyor,evet yetiyor.

الى متى وانت فى لهو وفى لعب
يغرانك الخادعان الحرص والامل

İki aldatıcı olan dünya hırsı ve uzun yaşama arzusu daha ne kadar seni mağrur edecek,daha ne zamana kadar oyun ve oynaş içinde kalacaksın, yetmiyor mu?

Çok çetin olan Âhiret günü hesab'a çekilmeden önce,daha dünyada iken
hiç olmazsa belli aralıklarla nefsini hesaba çekenlerden, dolayısıyla kıyamet günü hesabı kolay olacaklardan olmak dileği ve duasıyla...

Allahım!  Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi iş işten geçmeden âhiret hazırlığını yapma çabasında ve gayretinde olanlardan eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

21 Kasım 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.