BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ياغاديا فى غفلة وراءحا
الى متى تستحسن القباءح
فيا عجبا منك وانت مبصر
كيف تنكبت الطريق الواضحا

Ey sabah gafletle uyanan,akşam da gafletle
yatan ve uyuyan kişi! 
Bu gafleti ve gafletin seni sürüklediği çirkin günahları daha ne kadar  güzel görmeye devam edecek ve yapacaksın?

Hayret sana gözlerim açık ve önümü açık seçik görüyorum diyorsun ama,niye mustakîm yoldan sapıyor ve doğru yolda tökezliyorsun?

Doğru olan yol şübhesiz Kur'an ve sünnet yoludur, asırlardan beri bu yolda yürüyen ashabın tabiîn  ve tebei tabiîn'in onları ihsan ile takib edenlerin yoludur.

Bu yol bellidir, açık ve berrâk'tır, bembeyaz'dır
Her gün onlarca kez "Allahım bizi doğru yola ilet " diye istediğimiz yoldur, kendilerine nimet verilen Peygamberler,sıddıklar, şehitler ve salihlerin yoludur.

Diyelim ki beşer şaşabilir ve ayağı kayabilir,zira günahlardan ma'sum sadece peygamberlerdir  o zaman ayağa kalkmalı ve tövbe etmeli, yapılan günahlara bir daha dönmemelidir.
Rasulullah efendimiz bu hususta: 
كل ابن آدم خطاء وخير الخطاءين التوابون
Adem oğulları (Peygamberler ve yüce Allah'ın koruduğu kullar hariç)hepsi çokça günah işler günah işleyen insanların en hayırlıları çokça tövbe edenlerdir.
Tirmizi Hadis no: 2499

Yukarıdaki şiirde şâir insanların dikkatini
çeken ve onları
gafletten uyandırmaya vesile olan bir kaç zor ve çetin soruyu eğmeden bükmeden  önce kendine sonra herkese soruyor.

Elbette herkes bu soruların muhatabı olmayabilir, bazıları yüce Allah'ın ikramı ve luftuyla mustakîm yoldadır gerekli hazırlıkları
yapmışlardır ve yaşıyorlarsa bu hazırlığa devam ediyorlardır,ne mutlu onlara;

Şair belkide bunu söylerken içinden şöyle demiştir:

أمرتك الخير لكن مااتمرت به 
وما استقمت فما امرى لك استقم

Ey Âhiret yolcusu olan kardeşim! Sana hayrı (iyiliği)emrettim( önerdim, tavsiye ettim) ama ben emrettigim şey ile amel etmedim(söylüyorum ama yapmıyorum), sana  dosdoğru ol diyorum ama, ben dosdoğru olamadım ki,o zaman ben doğrusu sana bir şey demiyorum (şöyle ol böyle ol demeye yüzüm yoktur.)

Yüce Allah bizleri ve bütün müminleri, sırların ve yapılanların ortaya çıkacağı  kıyamet günü amel defterindeki amelleri yüzünden mahcub olmayacak
olan mutlu ve bahtiyar kullarından eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

1 Kasım 2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.