BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Elifbâ- Elifbe, Arap harflerinin ilk ikisi olan elif ve bâ ve be'den oldu Elif-bâ veya Elifbe.

Alfabe, Yunan alfabesinin ilk iki harfi olan alfa ve beta'nın birleştirilmesiyle meydana gelmiştir.

Alfabede yirmi dokuz (29), Elif-bâ'da ise yirmisekiz (28) harf vardır.

Bize göre devam edelim!Bu 29 harften bir harf bile eksik olursa konuşmada veya yazıda maksat tam hasıl olur mu? Elbette olmaz.
Mesela "z" harfini atsak, muz, buz, tuz veya zeytin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.
"b" harfini atsak, birlik veya beraberlik diyebilir miyiz? Yine hayır, diyemeyiz.
"k" harfini atsak, kardeşlik diyebilir miyiz?
Diyemeyiz. 
"ü" veya "m"yi atsak, ümmet veya millet diyebilir miyiz?
Diyemeyiz.
"v" harfini atsak, vatan 
diyebilir miyiz? Aslâ.

İşte ümmet olarak, daha lokal anlamda millet olarak bir alfâbenin tüm harflerine benziyoruz. Bir harf bile olmazsa olmaz. Dolayısıyla ümmet olarak veya en azından millet ve bu cennet vatanda olan  bizler 29 harf misali biribirimize muhtacız, bir ve beraber olmak zorundayız.

Vatan deyince gerisi
teferruât diyoruz değil mi,
birlik beraberlik deyince
gerisi teferruât diyoruz değil mi? Evet, hem de en güçlü bir şekilde EVET.

Zira bu cennet vatanda birlik, beraberlik, hele hele
kardeşlik yüce Allah'ın bize büyük nimetlerinden
sadece bir kaçıdır.

Kardeşlik, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik hiç bir şeye feda edilmemeli, tam tersi, mümkünse bazı ayırıcı, ayrıştırıcı aynı zamanda ötekileleştirici olan şeyler gerekirse fedâ edilmelidir.

Bir çok eseri olan âlim bir zât olan Muhammed Gazali'ye soruyorlar: 
Bir cami cemaati iki gruba bölündü, bir grup Teravih'i 20 rek'at, diğer grup ise 8 rekat kılalım diyor ne yapalım? 
Diyor ki bu âlim:
Yatsı namazından sonra camiyi kapatalım, isteyen treavihi evinde istediği gibi kılsın. Zira Teravih'i câmide kılmak sünnettir, ama tefrika ve kavga caiz değildir, haramdır ve birliğe zarar verir.

Dahası; zamanla Hintlerle içiçe yaşayan Müslüman halk, ineğe tapan Hindular üzülmesin ve tepki çekmesin diye Kurban Bayramı'nda inek değil, koyun, keçi veya deve kesermiş. Taa ki İngiliz ajanları müslüman  kılığına girerek ve Hinduları tahrik ederek yüksek sesle tekbir getirerek inek kestiler, o zaman ortalık kan gölüne döndü.

Bugün bir TV kanalında cennet vatan ülkemizin güzide bir şehrinde Corona virüs yüzünden yakınlarını kaybeden birilerinin doktora, hemşirelere ve sağlık ekibine hücum ettikleri haberi vardı. Yanlış olmasını temenni ettiğimiz bu habere göre  arbede yaşandı.
Yine son olmasını temenni ettiğimiz, fakat ilk olmayan üzücü bir vak'a.

Maske takan takmayan, aşı olan olmayan insanımız arasında bu gibi sıkıntıların varlığını ve yol açtığı tefrikayı en iyi büyüklerimiz bilir.

Benim büyüklerimizden istirhamım ve önerim şudur: Corona virüs ve buna bağlı bütün kavramları bir müddet ağzımıza almayalım, mümkünse rafa kaldıralım. Hatta Corona'yı geldiği yere geri gönderelim.

Ağzını açan ve konuşan kim varsa Corona'ya haklı olarak belâ diyor. O zaman ayrılığa ve gayrılığa düşmeden, bu cennet vatanda yaşayan hiçbir kimseyi öteki yapmadan vefat edenlerimizin (yüce Allah cümlesine rahmet eylesin) sayısı ortadayken Corona'yı ya donduralım veya rafa kaldıralım ya da neresi ise geldiği yere postalayalım.

Unutmayalım ki kâinata ruh ve anlam veren, tefrikayı yasaklayan, dünya ve âhiret hayatının saadetine kefil olan, kaynağı Kur'an ve sünnet olan DİN'de bile ZORLAMA YOKTUR.
Bakara suresi, 256. âyet.

Yüce Allah bizi ve bütün mü'min kardeşlerimizi, bu cennet vatanda yaşayan herkesi 29 harf misali biribirimize muhtaç olduğumuzun şuuru icinde Din, Vatan, Bayrak
Ezan, mukaddesât aşkı ve sevgisinden, beraberlik ve birlikten bir an bile ayırmasın. ÂMÎN.

Ahmet ÖZKAN

26 Ağustos 2021, Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.