BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اتقوا الظلم فان الظلم ظلمات يوم القيامه
Zulüm yapmaktan kaçının, zulümetmek kıyamet günü karanlıklardır.Muslim Hadis no : 2578
   Zamanın Irak valisi Haccac bin Yusuf es sakafi zamanında bir ara cezaevi mahkumlarla dobdolu, içerdekilerden biri, gardiyan ile anlaşır ve ona der ki :  Al sana bin  dinar, akşam ölülerin listesini Haccac'a teslim ettiğinde o listeye benim de adım yaz, ölü numarası yaparak evime gideyim çocuklarıma kavuşayım.
   İnsanın dünyaya karşı zaafı hayat boyu eksik olmamıştır, gardiyan parayı alır ve adamın ismini ölülerin listesine ekleyerek  akşam haccac'a  verir,olacak ya Haccac o kişinin adı üzerine parmağını koyar ve der ki şu ölüyü istiyorum.
   Gardiyan gider ve adama der ki : Haccac her nasılsa senin ismin üzerine parmağını koydu ve bu ölüyü istiyorum dedi inan ki senin ölmediğini bilse  beni öldürür, buna bir çare bulmamız lazım, ikmizden biri ölmeli  ve seni
Öldürmem lazım der ve sonuçta gardiyan o adamı boğar ve Haccaca  ölü olarak götürür.
   İşte bu adam için şu söylenir "ölümünü parayla satın alan adam"
   Bu meseleyi tahlil ettiğimizde karşımıza şu çıkıyor : kaza ve kaderde ne varsa o olacak, dünyaya zebun olan mağlup olan esir olan menfaatperest İnsanlar kendilerine de başkalarına da zarar verirler, ayrıca zulmün ne kadar kötü  ve karanlık olduğu ortaya çıkıyor, Haccac'ın zulmü ayrı, gardiyanın zulmü ayrı.
   Yüce Allah'ın kendilerine verdiği nimetleri,mal varlığı sıhhatı sayılmayacak kadar imkanları har vurup harman savuranlar, sağlığını ve imkânlarını Allah yolunda değil de şeytanın, kötülerin ve kötülüklerin yolunda harcayan, nefeslerini ahiret hazırlığı için ve Allah için değil de, boşuna tüketenler, âhiret azabını kendi elleriyle ve kendi paralarıyla ve imkanları ile satın almış olmuyorlar mı? Satın almış oluyorlar.
   Mükerrem yaratılan akıl gibi bir nimetle donatılan insan cennet gibi bir diyar'a müşteri olacağına malını ve sağlığını ortaya koyarak bu kısa ömrü heder elmesi ve cehenneme adeta müşteri olması, düşünebilen bir insan için çok acı bir tablo.
   Böyle bir kişi ahirete inanmıyorsa ona diyeceğim yok, ama ahirete inanıyorsa bu sefer bu inanç sorgulanır, bugün dünyada sorgulayacak bir merci bir makam olmasa bile ahirette herkes hesabını Allaha verecektir
   O gün yakındır Çünkü her gelecek yakındır uzak ise hiç gelmeyecek olandır.
   Allah'ım başkalarına zulmetmekten, zulme uğramaktan sana sığınıyoruz bizleri koru. 
   Ey alemkerin Rabbi ! verdiğin imkanları razı olduğun yollarda yerlerde amellerde seferber eden kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

14 Ocak 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.