BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR' Lİ KÜÇÜK ESNAFLARDAN MARKETLERE PROTESTO

            Seydişehir? li küçük esnaflar marketleri protesto etmek için ESNAFLARA ÇAĞRI başlıklı bir bildiri yayınladı.

 

            Bilindiği üzere Seydişehir? de ilk büyük market SİMPAŞ adı altında açıldı, daha sonra ADESE adını aldı.  

 

            Yakın zamanda ise Makro? dan sonra BİM marketleri ve son olarak ta MERCEK marketi açıldı, Mercek marketin ikinci şubesi de yakın zamanda açılacak.

 

            Esnafların yaptığı çağrıdan kısa bilgiler vermek istiyorum; ?Gelin esnaf birlik olalım, bir olalım, İlçemizin kaynaklarını peşkeş çekmeyelim? diyerek başlayan bildiride, bu marketlere işyerlerini kiraya verenler, oda temsilcileri, ruhsat verenler eleştiriliyor.

 

            Durumun böyle gitmesi halinde küçük esnafın batışına şahit olunacağından, yakın zamanda manav, kitapçı, nalbur, telefoncu, elektrikçi,  sucu, ayakkabıcı, mobilyacı, beyaz eşyacı? ya sıranın geleceğinden bahsediliyor.

 

            Öncelikle şahsi görüşümden bahsetmek istiyorum, büyük marketlerin şehir içinde açılmasına karşıyım, her ürünü bünyesinde barındıran ve satan marketler mutlaka şehirlerin dışında olmalı.

 

            Ancak, 50 yıl önce Amerika da, 30 yıl önce Avrupa da başlayan büyük marketlerin açılması furyası yaklaşık 10 yıldır Ülkemizde devam ediyor.

 

            Hiç şüphe yok ki bu durum daha yıllarca sürecek, büyük sermaye sahipleri büyük marketler, süpermarketler ve hatta hipermarketler açmaya devam edecek.

 

            Gelelim Seydişehir? e, İlçenin geleceğinin parlak olacağından eminim, Gerek Eti Alüminyum A.Ş. nin yaptığı yatırımlar, gerek yayla turizmi için cazibe merkezi konumuna gelmesi, Organize sanayi bölgesinin altyapı çalışmaların ihalesinin yapılması, şu anda istediğimiz oranda yararlanamadığımız Ankara-Konya-Seydişehir-Antalya yolunu kullanan tatilcilerin gelecekte daha fazla bu yolu kullanacağı göz önüne alınırsa geleceğimiz parlak.

 

            Bunu şimdiden gören Başta bankacılar olmak üzere büyük marketlerin temsilcileri burayı potansiyel müşteri olarak görmeye başladı.

 

            Örneğin yakın zamanda Garanti bankası şubesini açtı, İş Bankası yer arıyor,  Son günlerde Mercek marketler zinciri ilk şubesinden sonra ikinci şubesini de işte bunun için açıyor.

 

            Gelişen çağa mutlaka ayak uydurmalısın, aksi taktirde çağın dışında kalırsın, yani gelişen Dünya ya yetişmek lazım, yürüme devri bitti, artık koşma zamanı.

 

            Esnaflarımız yaptıkları çağrı da, İşyerlerini bu marketlere kiraya verenleri, ekmek veren fırınları, ruhsat veren makamları, insört adı altında mallarını sattıran firmaları ve en önemlisi buralardan alışveriş yapan vatandaşları tespit edilmesi ve çeşitli yaptırımlar uygulanmasından bahsediliyor.

 

            Bakın arkadaşlar, müşteri artık kaliteyi, güler yüzü, bol çeşidi ucuza almanın peşinde. Burada bir öz eleştiri yapmak lazım, küçük esnaflarımız yıllardır kendi aralarında birleşmeyi niye düşünmedi.

 

            Üstelik ilçemize bunun örneklerini en güzel biçimde veren DOLUNAY, MAKRO, AY IŞIĞI, ÖNDER GIDA, BEREKET GIDA,  gibi işlerinde oldukça başarılı olan alışveriş merkezlerine ilgi her geçen gün artıyor.

 

            Küçük esnaflarımıza çağrım, hemen birleşin, birlik olun, aksi taktirde her yeni gelen gün sizin için daha zor olacak, çağrınızdaki yaptırımları uygulamaya koymak neredeyse imkansız.

 

            Bu arada Seydişehir dışına çivi dahi çakmayan, bütün yatırımını ilçeye yapan ve yüzlerce insana iş istihdamı yaratan Dolunay ve Ay Işığı marketi özellikle tebrik ediyorum.

 

            Diğer yandan Yıllardır İlçe merkezinde faaliyet gösteren Adese? ye ve yakın zamanda açılan yeni marketlere İlçeye istihdam yaratacak yatırımlar yapmalarını tavsiye ediyorum. Ortaya çıkan esas sıkıntının bu olduğunu belirtmek istiyorum.

 

            Unutmayalım birlikten kuvvet doğar, geçmişte kaç küçük esnafın işine son vermek zorunda kaldığını hatırlayalım. O halde zaman geçmeden birleşelim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.