BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

29 Mart seçimlerine yedi gün kaldı. Demokrasi içinde, siyasi nezaket içinde, hukuk içinde, barış içinde bir yarış süreci yaşıyoruz.

Adaylarımız güleç ve dudaklarında tebessüm. Kin yok, husumet yok, seviyesiz atışma yok. Oh ne kadar güzel!

Seçmenlerimizde de farklı düşüncelere tahammül ve karşılıklı saygı erdemliliği gelişmiş. Parti teşkilatlarımız karılıklı ziyaretlerde bulundular. Takdire şayan gelişmeler bunlar.

Seçim öncesi yapılan araç konvoyları da artık yapılmayacak. Hem israf, hem gürültü ve görüntü hem de ister istemez safları ayrıştırıp toplumsal barışı zedelemeye sebep olan bu anlamsız âdetin kalkması da çok isabetli olmuş.

Bu güzel gelişmeler toplumu memnun ediyor. Çünkü: İnsan fıtratında iyiliğe meyil, güzel olan her şeye sevgi vardır. Bir işin iyi yapıldığını görmek kişiyi sevindirir, içini açar, gönlünü okşar.

Bu ortamın oluşmasına katkı sağlayan tarafların hepsini kutluyorum ve bu güzel ortam, farklı düşüncelere saygı ve tahammül ortamı, toplumsal barış ve kardeşlik ortamı sürdürülsün. Sürdürülsün ki bu seçim sürecini itina ile hafızalarımızda saklayalım.

Şair ne güzel söylemiş:

? Olmak istersen cihanda eğer makbul ins-u cin

   Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.?

Değerli adaylarımızın vaatleri arasında -dolaylıda olsa- istihdam sözcüğü yer alıyor. Büyük romancı Dostoyevski şöyle der : ?Ruhu ve karnı aç olan bir insana erzak(yiyecek) getiren kağnı arabasının gıcırtısı, kilisenin çan sesinden daha tatlı gelir.? Seçim öncesi masum ve güzel gibi görünen bu istihdam sözcüğü kazanan adayımızın en fazla başını ağrıtan netameli bir sözcük olmamasını umuyoruz.

Adaylarımızın diğer ortak vaatleri özetle şöyle :

Geçmişte Beyt-ül Mal, çağımızda Kamu Malı dediğimiz ve herkesin dolaylıda olsa ortağı bulunduğu bu kurumumuzun gelir kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi, adaletli ve tarafsız bir şekilde kullanılması, İlgilerin hesap verebilirliği,Tüm mali işlemlerin şeffaf ve saydamlığının sağlanması yönünde öz verili bir çalışma yapacaklarını vaat ettiklerini görüyoruz.

Büyük düşünür Shakspeare şöyle der: ? İyimser bakış, yaranın üstünde kabuk, kötümser bakış kabuğun altında yara görür.? Halk olarak biz bu vaatlere iyimser bakıyoruz, adaylarımıza da güveniyoruz.

Çok zor ve meşakkatli bir göreve talip olan değerli adaylarımıza başarılar diliyorum. Seçimin ülkemize, ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Seçilecek değerli başkanımıza bir hatırlatmayla yazımı sonlandırıyorum: ? Binlerce çift gözün sizi ve icraatlarınızı izleyeceğini sakın unutmayın!?

                  

                                                                              21.03.2009

                                                                           Behcet TOPCU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.