BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seçim tamamlandı, mazbatalar gecikmeli de olsa alındı. Hizmete yeni başlayan kıymetli yöneticilerimize başarılar diliyorum.

Görevi devreden kardeşlerimizi de şu özlü sözle teselli edelim: ? Yenen herhangi bir yiyeceğin lezzeti, zevki yerken tadılır. Ama yapılan güzel hizmetin iyiliğin, hayrın lezzeti de ebediyen devam eder.?

Demokrasi, düşünce ve fikir özgürlüğüne vurgu yapan Voltaire ( Volter ) şöyle der :     ? Söylediklerinizin hiçbirini kabul etmiyorum. Fakat düşündüğünüzü söylemek hakkını sonuna kadar savunacağım.?

Hizmete talip adaylarımız görüşlerini, düşüncelerini, projelerini anlattılar. Takdirini ise halka bıraktılar.

Halkımız ne yapacağını bilir. Bu halk; adamı samimiyet sınavından geçirir ilmik ilmik. Kendini seven adamı gözünden tanır. Çarşıda, pazarda, okulda, camide görür, değerlendirir ve notunu verir.

Pazartesi günü ilçe belediyemizde de sade; fakat samimi bir devir teslim töreni yapıldı. Her iki başkanımızın gösterdiği olgunluk, karşılama ve uğurlamadaki nezaket, konuşmalardaki mütevazılık bizleri duygulandırdı.

İlk imaj çok önemlidir. ? Başlamak bitirmenin yarısıdır.?der atalarımız. Başkanımız hayırlısını dileyerek, iyi niyetlerle görevine başladı. Kendisine başarılar dilerim.

Hz. Ali: ? Kişiyi hak ettiğinden çok övmek riyadır. Hak ettiğinden az övmek ise ya acizlikten ya da hasettendir.?der.

Hiç kimse tenkitten hoşlanmaz, herkes takdir edilmeyi bekler. Hak edeni takdir etmekte bir kaybımız olmaz. Aksine bir kimsenin kalbini, gönlünü kazanma faziletine de sahip olunur.

Amma! Bunun yanında eksik, baştan savma, hatalı yapılan bir iş ise insanı huzursuz eder. O zamanda hak edilen kadar tenkit yapılmalıdır.

Seçimi kaybetmeyi muhal (imkânsız) gören kardeşlerimiz de bir nefis muhakemesi (öz eleştiri) elbette yapacaklardır. Keşke matematiksel bir hesap ile - Şanlı Urfa örneğinde olduğu gibi ?Ceketimi koysam seçilir.?- edasının seçmen tarafından bir nezaketsizlik olarak algılanabildiğini düşünebilseydim diyenler olacak. 

Halkın verdiği makamı, halk üzerinde bir baskı aracı haline getirip de: ? Kendi buyruklarımı dayatmasaydım.? Kendi yol arkadaşlarım içinde fikirleri makbul olanlar ? olmayanlar diye ayırım yapıp da büyük bir çoğunluğu: ? Değersiz birer materyal olarak görmeseydim.? diyenler de çıkacak.

?Sinirsiz Hizmet? sloganıyla değerli bir şahsiyetin hedef alındığını algılayan yüzlerce seçmenin: ? Sinirlerinin bozulacağını sezebilseydim.?diyenlerde bulunacak. 

Bunun yanında en kolayını bulup suçu T? ve başkalarına atıp: ? Sütten çıkmış ak kaşık gibi? masum ve kusursuz olduğunu anlatmaya çabalayanlar da olacak elbet.

Mevlana şöyle der: ? Maşrapanız ( bardak ) küçükse, deryayı ( deniz ) suçlamanıza hakkınız yok.?

Sadi Şirazi: ? Sonbaharda gül ağacını yakarsanız, ilkbaharda onun güzel manzarasından mahrum kalırsınız.?der.

Dürüstçe siyaset yapan fakat seçilemeyen değerli adaylarımızı, ilkeli ve erdemli siyaset anlayışına yaptıkları katkıdan dolayı kutluyorum. Şu güzel sözü onlarla paylaşıyorum:

? Bir işi doğru ve dürüst yapmanın gururu, makam kazanmanın sevincinden daha yücedir.? 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.