BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Herkes bu toprakların; kendi dedelerinin kanlarıyla sulanarak kazanıldığını iddia ediyor. Yani herkes bu toprakları, aslında şahsi olarak da sahiplenme derdinde. Bunda bir sakatlık yok. Bu durum, sahiplenme adına çok güzel bir şey.

Ancak;

Bugün, yaşadığımız son bir yılın son günü... Dolayısıyla yeni bir yıla adım atıyoruz. Herkesin dilek ve temennilerine baktığımızda; ne kadar mutlu oluyor ne kadar güzel cümleler okuyoruz.

Hâlbuki;

Yıl boyunca bu ortamlarda bir birimize söylemediğimiz söz bırakmamıştık. Hakaretler, küfürler gırla gitti bir birimize. Türk milleti olarak, üzerinde hak iddia ettiğimiz ve aslında doğru da bir tavır ortaya koyuyor olduğumuz bu topraklarda, herkesin eşit miktarda hakkının olduğunu unutarak zaman zaman "hain" ilan ettik bir diğerimizi. Onun da bu topraklarda; kanının, canının olduğunu unutuverdik çoğu zaman. Onun da bu topraklarda nöbet beklediğini, oğlunu torununu şehit verdiğini, bu vatanın ilelebet payidar kalması, ayrıca ekonomik olarak da gelişmesi, güçlenmesi için vergi verdiğini unutuverdik. Kasım kasım kasılıverdik ara sıra... Hep kendimize ait sanıverdik bu kadar güzel, bu kadar geniş toprakları... Öteleyiverdik kimi zaman bir çoğumuzu... Kimi zaman öz vatanında garip bırakıverdik...

Oysa;

Aç ve açıkta yaşayanlar vardı etrafımızda... Okul masraflarını karşılamayadığı için cin gibi çocuklarının eğitimlerini aksatan aileler vardı yanı başımızda. Eğitimden, ekonomiden, sosyal haklardan yeterince faydalandırılmayan gruplar, meslek erbapları vardı. Unutuverdik bunları çoğu kere. Hep karnımız doyunca vurduk vurulacaklara... Acıkınca hatırlayıverdik fakir fukarayı... "Yazık" deyip geçiverdik sıklıkla....

Öyleyse;

Yıl boyu, asırlar boyu; kardeşliği, dostluğu, mutluluğu, huzuru ve ne kadar insana ait güzellikler varsa asla aklımızdan çıkarmadan, asla ve asla; aynı topraklar üzerinde yaşadığımız hiç bir kimseyi ötelemeden, onun yaşam standartlarına, kültürel yaşantılarına, özellikle de inanç temelinde, onları kati suretle eleştirmeden, hakir görmeden, herkesin eşit haklara sahip olduğu bu topraklarda, adaleti ve hakkaniyeti hiç unutmadan, yok saymadan, terazinin topuzunu hep bir yana kaçırmadan yaşayabileceğimiz, kardeş kanının akıtılmasının son bulduğu yeni bir yıl, sürekli günler temenni ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.