BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Hürriyet, ”karargâh rahatsız” manşeti atmış. Karargâhın genelkurmay başkanından rahatsız olması akıl alır şey değil. Komutanından rahatsız olan çekip gitsin. Gitmiyorsa komutan onu kulağından tutup kapının önüne koysun. Komutanla ilgili şikâyetler ne zamandan beri Hürriyet paçavrası üzerinden yapılıyor?

                Anadolu destan yazıyor. Bozkır ve Gündoğmuş’ta 15 Temmuz Diriliş Destanı’nı anlattım. Millet, karargâhın darbecilerden temizlenmesinden çok memnun. Hâlâ darbe heveslisi varsa Sayın Hulusi Akar onların defterini derhal dürmeli, aziz millet istediği desteği verir.

                Konya’da Konevî Anadolu Lisesi, Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu, Sarığolan İmam Hatip Ortaokulu, Bozkır’da ve Gündoğmuş’ta liselilere sınavlarda ve hayatta başarı prensiplerini anlattım. Milletimizi yüceltme ve devletimizi ilelebet yaşatma idealine sahip olmanın önemini vurguladım. Gençlere, büyük hedefler seçin, planlı ve düzenli çalışın, dedim.

Geleceğin Fatihleri yavrularımız büyük hedefler koydular, sınavları şans arabası olarak görme kararı aldılar, geleceğin fethine hazırlanıyor ve büyük rüyalar görüyorlar. İbrahim, Hasan, Yakup, Havva, Elif ve Meryem olarak Abraham, Hans, Yakop, Eva, Elizabet ve Marya ile yarışabileceklerini söylüyorlar.

                Başarı avcılarına şunları söyledim:

                “Akıllı insan işlerini önem sırasına göre yapar. Öğrencinin en önemli işi dersleridir. Başarı ve mutlu olmak için okulda anlatılanlar evde tekrarlamalı, ertesi günün derslerine hazırlık yapmalı. Bu maksatla her gün 3.5 saat ders çalışmalı.”

                Öğrencilerden üç saat verimli ders çalışma sözü aldım.

                Gündoğmuş’ta bir öğrenci inat etti ve söz vermedi. Sahneye çağırdım. Eve gittiğinde uyku saatine kadar ne yaptığını sordum.

                -Televizyon seyrediyorum.

                -Akıllı insan işlerini önem sırasına göre yapar. Öğrencinin en önemli işi nedir?

                -Dersi.

                -Sen televizyon seyrediyorsun. Seyrettiğin programlarla ilgili yazılılarda soru gelir mi?

                -Gelmez.

                -Üniversite sınavlarından soru çıkar mı?

                -Çıkmaz.

                -Münker ve Nekir kabirde sorar mı?

                -Sormaz.

                -O zaman önemsiz. Ne dünyada ne ahirette işe yaramayan bir şeye neden dört saat zaman ayırıyorsun? Aklını iyi kullanmalı ve geleceğe hazırlanmalısın. Bedenimizi nasıl üç öyünyemek ve arada meyve ile bedenimizi besliyorsak beynimizi de beslemeliyiz. Beyin bilgiyle beslenir. Okumak, bilgi edinmek ve beyni beslemektir. İnsanın en önemli organı beynidir. Bedenini besleyip de beynini beslemeyenler beyinlerine önem vermeyenlerdir. Hem okumak, öğrenmek ve çalışmak Allah’ın emridir, bize sevap kazandırır. Sevaplar bizi cennete götürür.

                Bu konuşmadan sonraNursima, ders çalışarak beynini beslemeye ve sevap kazanmaya söz verdi.

                Konevî Anadolu Lisesi, Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu, Sarıoğlan İmam Hatip Ortaokulu, Bozkırlı ve Gündoğmuşlu öğrenciler çalışmayı keramet, öğrenmeyi ibadet kabul ettiler.

                Öğretmenlerimiz canla başla onları geleceğe hazırlıyor.

                Müdürlerimiz gençlere nitelikli eğitim vermek ve başarıyı artırmak için zihin yoruyorlar.

                Konya’nın güzide yazarı Duran Çetin 40 eserin sahibi, bir düzine yeni kitap yazmış, Anadolu’yu karış karış gezerek gençlere ümit veriyor ve zihinlere ışık tutuyor.

                Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, gençlere 15 Temmuz Diriliş Destanı hediye etti ve Bozkır’ı ihya edecek projeler üretiyor, inanılmaz derecede çalışkan ve gayretli bir başkan.

                Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren hem şehrin yollarını imar ettiriyor hem de eşiyle beraber ev ev gezerek gönülleri ihya ediyor. Mehmet Başkan idealist bir eğitimci, öğrencilere her türlü eğitim ve moral desteği veriyor. Dünden Bugüne Gündoğmuş kitabının yazarı ve nitelikli bir şair.

                Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal proje üretme şampiyonu. Hem halkın gönlüne giriyor hem de şehri güzelleştirmek için gayret ediyor.

                Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk eğitim sevdalısı. Milli Eğitim Şube Müdürü AzizDemir’e eğitimin kalitesini artıracak her projeyi destekleyeceğini söyledi. Belediye konferans salonundaki konferansı ilgiyle takip etti. Aziz Demir gayretli ve idealist bir eğitimci.

                Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy eğitimin kalite kazanması için projeleri yarıştırıyor, imanlı ve idealist bir neslin yetişmesi için çaba sarf ediyor.

                Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu Ömer Özdemir ve Konevî Anadolu Lisesi müdürü Ömer Faruk Özarslan, Sarıoğlan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sami Durgutkalite avcısı eğitimciler.

                Anadolu’da destan yazılıyor, milletimiz yeniden büyük Türkiye’yi kurmak ve yeniden bir medeniyet inşa etmek için bütün gayretiyle çalışıyor. Aydın Doğan’ın Hürriyet’i morla bozuyor, millet destan yazıyor. Paçavralar, destan kahramanlarını engelleyemeyecek, er geç milletin ayakları altında kalacak Allah’ın izni ve yardımıyla...

 

 

 

               

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.