BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Devletimizin yıllardır hakkından gelemediği çok önemli konulardan birisi, ekonomik düzenlemelerin çocuk oyuncağına döndürülmesi ve bir de, Milli Eğitim sisteminin, bizim yöredeki tabiriyle "şaştım çorba" aşına döndürülmesi.

Zaten isminde "Milli" olan iki bakanlığımız var ikisi de üzerinde, diğer bütün kurumlarımızdan daha fazla "gayri milli" konular barındırıyor sanırım.

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı

"Şaştım Çorbası," aşure gibi bir yemek ama aşure tatlı bir yiyecek türü, "şaştım çorbası ise" tuzlu bir yemek türü.

Evde yiyeceklerin azalmasından ve evin hanımının; "ne pişireceği" hususunda şaşırıp kalmasından ötürü, evde ne varsa (fasulye, nohut, bulgur v.s) karıştırıp hepsiyle birlikte bir çorba yapmasından alır adını, "şaştım çorbası."

Ülkemizde Cumhuriyet kurulalıdan bu yana 65 hükumet değişmiş ama 77 Milli Eğitim Bakanı değişmiş. Alınan ekonomik kararların ise haddi hesabı yok. Bu kararların özeline girersek belki yanlış anlaşılabiliriz. Zira her kararın alındığı tarihlerdeki iktidarların siyasi kimlikleri farklı yorumlara neden olabilir. Özellikle benim gibi 60'a merdiven dayamış olanlarımızın hafızalarını yoklamaları halinde neler yaşandığını rahatlıkla görebiliriz. Alınan bütün kararların amacı da zaten devletimizin bekası ve milletimizin rahat ve huzuru için alındığını söylememiz gerekir. Hiç bir yönetici milletimizi zora sokmak adına kararlar almazlar.

Ancak alınan kararların neticesi, olumlu ya da olumsuz çıkabilir bu ayrı bir tartışma konusudur.

Biraz da milletin tek tek fertleri olarak çuvaldızı başkasına batırmazdan önce kendimiz iğnenin ucuyla bir dokunmamızda fayda vardır.

Geçenlerde Konya'da trafiğinin çok yoğun olduğu bir cadde üzerinde önemli bir kavşağı her açıdan görebildiğim bir noktaya durdum ve gelip geçen araçları kontrol etmeye başladım. Amacım kendime göre bir istatistik yapmaktı.

Tam tamına 50 aracı izlemeye aldım ve karşıma şu sonuç çıktı.

Araçların 29 tanesinde sadece 1 (bir) kişi yani sadece sürücü seyahat ediyordu.

Geri kalanında 2 (iki) ve ikiden yukarı yolcu sayısı vardı.

Avrupa'da toplu taşıma oranı ve benim yaptığım istatistik sonuç raporu nasıl bir sonuç verir bilmiyorum.

Bir de şöyle bir şey yaptım.

İnternet'e, "VERGİ TÜRLERİ" şeklinde bir soru sordum ve karşıma 278 kalem vergi türü çıktı.

Allah muhasebe işi yapanların yardımcısı olsun.

"Avrupa Avrupa duy sesimizi! Bu gelen Türklerin ayak sesleri!"

Tayyar Yıldırım

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.