Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Ustaoğlu 19 Mayıs’ın esareti reddeden bir milletin yeniden dirilişinin, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyüşünün sembolü olduğunu kaydetti.
İstiklal mücadelesinin sembolü olan bugünün, geleceğin teminatı gençlere armağan edilmesi ve bayram olarak ilan edilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Belediye Başkanı Ustaoğlu; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bu büyük yürüyüş, Türk milletinin azim, iman ve kararlılığıyla Cumhuriyet’e uzanan bir diriliş destanına dönüşmüştür.
Cumhuriyetimize sahip çıkmak, milli ve manevi değerlerimizi korumak, ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak bizim görevimizdir. Bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalı bu emaneti taşıyacak olan gençlerimizin yolunu açmalı, onların öncülüğünde daha güçlü bir yarına kavuşmak için mücadelemizden asla vazgeçmemeliyiz. Bizler gençlerimizin bu kutlu mirasa sahip çıkarak, Türkiye’nin aydınlık yarınlarını inşa edeceğine yürekten inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizin 107. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cennet vatanımız için bugüne kadar canlarını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.


