Konya’da hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü Ö.G., polisin bir hafta süren titiz takibiyle bir caminin kullanılmayan tuvaletinde yakalandı. Şüphelinin, yakalanmamak için yaklaşık iki aydır bu tuvalette ikamet ettiği ortaya çıktı.
Polis Adım Adım İz Sürdü
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, "hırsızlık" suçundan aranan 29 yaşındaki Ö.G.’yi yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Ekipler, şüphelinin gidebileceği adresleri ve aile evini defalarca kontrol etmesine rağmen sonuç alamadı. Yapılan saha araştırmalarında şahsın bölgede olduğu ancak evine hiç uğramadığı tespit edildi.
Camiler Mercek Altına Alındı
Şüphelinin kamufle olabileceği halka açık alanlara yoğunlaşan polis, strateji değiştirerek cami ve çevresindeki metruk alanları incelemeye aldı. Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’nde bir caminin kullanılmayan tuvaletine bir kişinin sürekli girip çıktığının fark edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.
Operasyonda Şaşırtan Manzara
Bir haftalık fiziki takibin ardından çevre güvenliğini alan ekipler, söz konusu tuvalete baskın düzenledi. İçerideki manzara polis ekiplerini bile şaşırttı:
-
Şüphelinin yaklaşık 2 aydır bu dar ve kullanılmayan alanda yaşamını sürdürdüğü belirlendi.
-
Yapılan üst aramasında; bıçak, makas ve çok sayıda anahtar ele geçirildi.
Adaletten Kaçamadı
Gözaltına alınan Ö.G., hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. İşlemleri tamamlanan hükümlü, 15 yıllık hapis cezasını çekmek üzere cezaevine teslim edildi.


