İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı uyuşturucu soruşturmasında düğmeye basıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, iş, spor ve sanat dünyasından tanınmış isimlerin gözaltına alındığı bildirildi.
Operasyonun Ayrıntıları
Soruşturma kapsamında, "uyuşturucu ticareti" ve "uyuşturucu kullanımı" iddialarıyla ilgili olarak İstanbul merkezli eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonun, teknik ve fiziki takibin ardından savcılık talimatıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.
Gözaltına Alınan ve Hakkında Karar Verilen İsimler
Operasyon kapsamında kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok ismin emniyete götürüldüğü belirtiliyor:
-
Fikret Orman: Beşiktaş Kulübü’nün eski başkanı.
-
Burak Elmas: Galatasaray Kulübü’nün eski başkanı.
-
İş ve Sanat Dünyasından İsimler: Hakan Sabancı, Hande Erçel, Güzide Duran, Didem Soydan ve Kerim Sabancı hakkında da gözaltı kararı verildiği haber merkezlerine ulaşan bilgiler arasında.
Fikret Orman Hakkında
Türk spor camiasının önemli isimlerinden biri olan Fikret Orman, 2012-2019 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 33. başkanı olarak görev yapmıştı. İş dünyasındaki faaliyetlerine de devam eden Orman, bir yedek parça şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.
