5 Aralık 2025, Cuma
11:11
23.07.2025

DİİKKAT! SEYDİŞEHİR’DE YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ: ESNAFI HEDEF ALIYORLAR

Polis - Adliye
DİİKKAT! SEYDİŞEHİR’DE YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ: ESNAFI HEDEF ALIYORLAR

Seydişehir’de son günlerde esnafı hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Dolandırıcılar, işletmeleri telefonla arayarak “Gün içinde sizden 500 TL’lik alışveriş yaptık, ancak pos cihazınız 5.000 TL çekmiş. Dekontu gönderiyorum.” diyerek düzenlenmiş sahte dekont yolluyor.

Ardından, işletmenin sektörüne göre “Şunları almıştık.” diyerek ürün listesi uyduruyor ve fark ücretinin iadesini talep ediyor. Talep edilen iade tutarları genellikle yüksek olurken, birkaç esnafın bu yöntemle dolandırıldığı öğrenildi.

Esnaf temsilcileri ve güvenlik birimleri, gelen bu tür aramalara karşı dikkatli olunması, dekontların mutlaka banka üzerinden kontrol edilmesi ve şüpheli durumların vakit kaybetmeden 112 – emniyet birimlerine bildirilmesi gerektiğini vurguladı.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı