1 Nisan 2026, Çarşamba
18:46
23.07.2025

Aydın'da sahte zeytinyağı operasyonu: 11 ton ele geçirildi!

Polis - Adliye
Aydın'da sahte zeytinyağı operasyonu: 11 ton ele geçirildi!
Aydın'da insan sağlığını tehlikeye atan sahte zeytin yağı üreten bir iş yerine emniyet ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen baskında 11 ton sahte zeytinyağı ele geçirilirken, iş yerinin ilgili ekipler tarafından mühürlendiği bildirildi.

Olay, Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı bulunan Hürriyet Mahallesi'ndeki bir iş yerinde gerçekleşti.

"11 TON SAHTE ZEYTİNYAĞI"
Alınan bilgilere göre, markaları taklit etmek suretiyle sahte zeytin yağı üretimi yapan bir iş yerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Tespit edilen adrese yapılan operasyon neticesinde yapılan aramalarda satışa hazırlanmış 11 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Sahte zeytinyağı yediemine götürüldü, iş yeri sahibi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

"İŞ YERİ MÜHÜRLENDİ"
Öte yandan içerisinde 2 ton 200 litre pamuk ve ayçiçeği yağı karışımı bulunan yağ tankları da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince mühürlendi.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
ALT1 Reklam Alanı