16 Aralık 2025, Salı
07:15
23.07.2025

Seydişehir Depremzedelere kucak açmaya devam ediyor

SEYDİŞEHİR
Seydişehir Depremzedelere  kucak açmaya devam ediyor
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Seydişehir Depreme karşı tek yürek kampanyası başlattı.

 Kampanyada  bölgeye  aynı  ve nakdi  yardımları ile destekleyen ilçede   Deprem bölgesinde  Seydişehir Mahallesi  oluşturmak için Konteyner  kampansyası  ile   devam ederken  Seydişehire şu ana kadar  deprem bölgesinden gelenlere  kuçak açtı.

Derem bölgesinden şuana kadar 452 kişi kendi imkanları ile gelerek kredi yurtlar kurumuna ve bazı gönüllü ailelerin yanına yerleştirildi.

Depremde   tüm ailesini kaybeden  Mehmet Ali 15, kardeşi Ömer Faruk ise 10 yaşında.

Seydişehir kaymakamı Deniz Pişkin " Mehmet Ali 15, kardeşi Ömer Faruk ise 10 yaşında Deprem gecesi Kahramanmaraş’taki evlerinden kendilerini zor bela çıplak ayak ve pijamalarla ailecek dışarı atmayı başarmışlar. Bu çocukların anne ve babası ile abileri, üzerlerine kıyafet ve ayakkabı almak, bir de içeride kalan kedilerini kurtarmak için tekrar binaya girdiklerinde artçı bir deprem sonucu apartman çökünce enkaz altında kalarak vefat etmiş.

Mehmet Ali ve Ömer Faruk artık bizim evladımız.

Onlar artık bize,Seydişehir’imize emanet… dedi.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı