5 Aralık 2025, Cuma
13:38
23.07.2025

Torosların Güzel Kalpli insanıından; Alkışlanacak hareket..

YAŞAM
Torosların Güzel  Kalpli insanıından; Alkışlanacak  hareket..
Konyalı, kuru ağaç dallarına hayvanlar için 'elma' asıyor

Konya'nın Orta Toroslar'daki ilçesi Taşkent’e bağlı Balcılar Mahallesi’nde yaşayan Hasan Hüseyin Kahriman , kışın çetin geçtiği bölgede aç kalan hayvanlar için kuru ağaç dallarına elma takıyor.
''Hayat paylaşmakla güzeldir'' diye Konyalı, kuru ağaç dallarına hayvanlar için 'elma' asıyor

Taşkent ilçesi Balcılar Mahallesi'nde yaşayan Hasan Hüseyin Kahriman (46), Orta Toroslar'da kış mevsiminin zorlu geçtiği bölgelerde kuru ağaç dallarına elmalar takarak yaban hayatında yiyecek arayan hayvanların karnını doyuruyor.

15 yaşından bu yana dağlarda gezen evli ve 1 çocuk babası Hasan Hüseyin Kahriman, tipi ve kar yağışı olduğu zamanlar da bile yaylalara giderek kuru ağaçlara elma takıyor. Küçük yaşlarda yiyecek bulamayıp ölen kuşlardan etkilenerek böyle bir uygulama yaptığını belirten Kahriman, "15 yaşlarımda dağlardaydım, kimse yoktu yanımda. Çok yoğun kar yağışı ve tipide etrafımı çeşitli kuşlar sardı. Birbirlerine sokulup açlıktan öldüklerini gördüm. 100’e yakın kuşu toplayıp yaşadığım yere götürdüm. Karınlarını doyurdum, ısınmalarını sağladım. Ertesi gün de bıraktım uçtular. Tipi en fazla 1- 2 gün sürüyor zaten. Kuşların açlığını nasıl telafi edebilirim diye düşündüm. Doğaya ve kuşlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. Bulduğum çözüm doğal olması lazım dedim.

 

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı