banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اهلا وسهلا يا حبيب ومرحبا
يا جنة الارواح يا رمضان
هبت نسائمك الزكية فانتشى
قلب المحب وازهر الوجدان
Ehlen ve sehlen ya habîbu ve merhaben,ye cennet el ervâhi ye Ramadânu.
Hebbet nesâimuk ez zekiyyetü fenteşê kalb ul muhibbî ve ezharal vicdânu.

Merhaba, hoş geldin safalar getirdin ey sevgili ve ey ruhların cenneti Ramazan!
Pırıl pırıl ve tertemiz  rüzgarların öyle esti ki seni sevenlerin kalbleri coştu vicdanlarında güller ve çiçekler yeşerdi,
Katı kalpler yumuşadı, cimriliklere son verildi ibadet aşkı yeşerdi uzak olanlar yakınlaştı ve vicdanlar tekrar insafa geldi.

Kur'an-ı Kerim ve Ramazan ayı bütün faziletlerin hayırların bereketerin kaynağıdır.

Yıl boyunca herhangi bir insana ulaşan hayır ve bereket, bu mübarek ayın bereketidir, bu ayda muvaffak olan bir yıl muvaffak olur bir yıl muvaffak olan bir ömür muvaffak olur, bu ayı kırık dökük geçirenin bir yılı kırık dökük geçer,bir yılı kırık dökük geçince  ömrüne menfi manada etki eder.

Bu ayda öyle bir gece vardır ki bu gecenin  hayrından mahrum olan (sevabını kaçıran) mahrum kalmış ( çok şey kaçırmış )olur.
Nesâî Hâdis no: 2106

Ramazan ayının geceleri en hayırlı geceler, gündüzleri de en hayırlı gündüzlerdir.

Vaktin girdiği kesinleştikten sonra acele edip iftar açmanın, sahuru da şübheye düşmemek kaydıyla geciktirmenin mustehab oluşunun sırrı buradadır.

Ey Kur'an-ı Kerim'i Ramazan'da Kadir gecesi'nde indiren Yüce Allah! Kur'an'dan Ramazan'dan ve oruçtan olabildiğince istifade etmeyi bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize nasîb eyle.
Mahrum değil merhum eyle Kur'an'ı, orucu ve Rasulullah efendimizi bizlere şefaatçi eyle.Amin.

Ahmet ÖZKAN

21 Mart 2023 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147