banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


لا هم ان المرأ يمنع رحله فامنع رحالك
وانصر على ال الصليب و عابديه اليوم آلك
يا ربي لا ارجو لهم سواك يا رب فا منع عنهم حماك
ان عدو البيت من عاداك امنعهم ان يخربوا فناك

Lêhümme innel mar'e yemneü rahlehu,femne' rihêleke vensur alâ êlissalîbi ve âbidîyhil
yevme êleke.
Yê Rabbî lê ercû lehüm sivêke ye Rabbî femne' anhum himêke.
İnne aduvvelbeyti men âdâke,imna'hüm en yuharribû fenêke.

Allah'ım,kişi kendi oturduğu haremini, mahremini muhafaza ediyor,koruyor sende kabe'ni ve kabe'deki eşyaları koru.
Allah'ım senin mübarek evin Kabe'nin komşularını haçlılara ve  taptıkları putlara gâlib eyle.
Allah'ım Ebrehe ve ordusuna karşı senden yardım diliyorum,senin haremini,hürmete layık Mekke'yi ele geçirmelerine müsaade etme.
Allah'ım kabe'yi yıkmaya gelen Kabe'nin düşmanları,Senin de düşmanlarındır, senin mübarek evini Kabe'nin etrafını ve cevresini haremini yıkmalarına çiğnemelerine engel ol ya Rabbi.

Ebrehe ve ordusu,bu günün tanklarının yerini tutan filleriyle kâbe-i muazzamayı yıkmaya geldiği zaman Rasulullah efendimizin dedesi olan Abdülmuttalib'in yaptığı dua ve  tazarru’ olarak okuduğu şiir.
Yüce Allah  Ebrehe'nin ordusunu perişan etti, onların üzerine Ebabil kuşlarını gönderdi kuşlar onları helak ettiler.
Bu olay Fil suresinde anlatılmaktadır.
O'na salat ve selam olsun Rasulullah efendimiz bir gün kâbe-i muazzamayı tavaf ederken  ka'be'ye baktı ve şöyle buyurdu :  Nefsim elinde olan yüce Allah'a yemin ederim ki ey Kabe! Mü:minin hürmeti malı ve canı Allah'ın indinde senden daha çok hürmete layıktır.
Munziri et Terğîb ve et-Terhîb 3/276

Allah'ım bugün puta tapanlar, ehli salîb Haçlılar,Ebreheler, vicdanı ma'dûm maddeye mahkûm, dünyaya  tapan, şeytanlarla işbirliği yapan, gaddar mahfiller, kişiler, kuruluşlar ve insan kanı ve hayatı üzerinde menfaat devşirenler,sana meydan okuyanlar,
menfaat perestler, bazı 
devletler,senin katında hürmeti kabe-i muazzama'dan daha çok,hürmete daha layık olan müslüman kullarına, Cennet vatan  ülkemize, 
ülkemiz insanlarına, Ezana, Bayrağa,vermek istedikleri her türlü zararı İzzet'in, kudretin,azametin  hürmetine def eyle, ref' eyle,bertaraf eyle Ya 
Rabb el Âlemîne! Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

10 Mart 2023 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147